Покрокові рецепти без яєць: що саме можна спекти?

Що можна пекти без яєць покрокові рецепти

Якщо ви хочете приготувати смачну випічку, але немає яєць, не хвилюйтесь! Є безліч рецептів, в яких яйця можна замінити іншими інгредієнтами. Наприклад, замість яєць можна використовувати розм’якшене масло або міксером збиті вершки. Таким чином, ви зможете насолодитися смачними млинцями, кексами або пиріжками, навіть якщо в вашому холодильнику немає яєць.

Один з варіантів безяйчаної випічки – це шоколадні дріжджові пиріжки. Для приготування цього смаколику вам знадобиться молоко, масло, цукровий пісок, ваніль, розсол, сіль, просіяне борошно, какао та дріжджі. Спочатку потрібно приготувати тісто з молока, розтопленого масла, цукрового піску, ванілі, розсолу та солі. Поступово додавайте просіяне борошно і замішуйте тісто до однорідної консистенції. Додайте какао для отримання шоколадного смаку. Розкрийте дріжджі у молоці і додайте до тіста. Залиште тісто на декілька годин для настоювання. Після цього формуйте пиріжки і випікайте їх у рафінованому соняшниковому маслі. Результатом будуть неймовірно смачні шоколадні пиріжки без яєць.

В інших рецептах можна також використовувати фруктове пюре або шоколад для заміни яєць. Наприклад, у рецепті млинців можна замінити яйця бананами або яблучним пюре. Просто розм’яти фрукти в пюре за допомогою блендера і додати їх до тіста. Це додасть смаку та м’якості вашим млинцям. А якщо ви шанувальник шоколаду, то вам можна замінити яйця розтопленим шоколадом. Це додасть багато смаку та аромату вашій випічці.

Випічка без яєць покрокові рецепти

Випічка без яєць покрокові рецепти

Багато людей у світі не можуть споживати яйця з різних причин, але це не означає, що вони не можуть насолоджуватися випічкою. Щоб приготувати смачні пиріжки без яєць, спочатку змішайте у мисці просіяне борошно, цукровий пісок та сіль. Додайте розтоплене рафіноване масло та молоко. Змішайте все добре міксером до однорідної консистенції.

Тепер можна додати дріжджі, які перед цим розчинили в теплому молоці. Знову помішайте все міксером. Отримане тісто треба залишити на 10-15 хвилин, поки дріжджі піднімуться.

Поки тісто витримує, ви можете приготувати начинку для пиріжків. Наприклад, змішайте ванільне пюре з какао, добавте трохи цукрової пудри для солодкості.

Тепер, коли тісто піднялося, його можна розкатати тонким шаром на столі, змазаному маслом. Використовуйте соняшникову олію, щоб замінити звичайне яєчне масло. Розіллюйте начинку по всій поверхні тіста і аккуратно скручуйте його у рулет. Ріжте отриманий рулет на шматочки та викладайте на просіяний пекарський лист.

Харчову пекарську піску, замість жовтків, можна замінити розтопленим шоколадом, якому додали трохи молока для рідини. Маска з шоколаду підійде для приготування кексів або млинців без яєць.

Далі приготовлені пиріжки або кекси потрібно випікати в передогрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин, поки вони не стануть золотистими. Смачного!

Споконвічно рідні ласощі – його величність млинці

Споконвічно рідні ласощі – його величність млинці

Млинці – це одна з найпопулярніших страв у нашій кухні. Їх можна готувати різними способами, додавати у них різні начинки і подавати з різними соусами. Але головна складова млинців – це тісто. Традиційно для його готування використовуються яйця, але що робити, якщо ви не можете чи не хочете використовувати їх?

Не варто хвилюватися, адже є багато альтернативних рецептів для приготування млинців без яєць. Наприклад, ви можете використовувати соняшникову олію замість яєць у тісті. Замість молока можна використовувати рідину, таку як рослинне молоко або сок. Таким чином, ви отримаєте вологе та смачне тісто без яєць.

Щодо начинок для млинців, варіацій також багато. Можна готувати млинці з солодкими начинками, наприклад, з цукровим пісоком, сирним пюре або шоколадом. Або ви можете спробувати готувати млинці з солоною начинкою, наприклад, з картоплею, грибами або м’ясом.

Якщо ви хочете змінити смак і вигляд млинців, ви можете додавати різні інгредієнти до тіста. Наприклад, додавання какао або шоколаду до тіста додасть йому гарний аромат і смак. А додавання просіяного борошна до тіста зробить його більш легким і пухким.

Замість яєць також можна використовувати дріжджі для приготування млинців. Дріжджі додадуть випічці пухкості і аромату. Щоб активувати дріжджі, їх потрібно розчинити в теплому молоці з додаванням цукрового піску. Після додавання дріжджів у тісто, його слід залишити поки маса не підійде.

Звичайно, не варто забувати про використання інших інгредієнтів, таких як масло, ваніль або харчова сода. Ці інгредієнти додають млинцям більш насичений смак і текстуру. Також їх можна використовувати для приготування соусів або глазурі для млинців.

Усі ці рецепти покроково пояснюють, як готувати млинці без яєць, тому ви можете спробувати їх у домашніх умовах. Це чудовий спосіб насолодитися рідними ласощами без використання яєць.

Шоколадний кекс з банановими нотками

Шоколадний кекс з банановими нотками

Шоколадний кекс з банановими нотками – це прекрасний варіант для тих, хто хоче насолодитися солодким випічком, але не бажає використовувати яйця. Цей рецепт дозволяє створити чудові кекси без додавання яєць.

Спочатку нам потрібно приготувати бананове пюре. Для цього візьміть декілька спелених бананів і розмеліть їх до консистенції пюре за допомогою виделки або блендера. Якщо у вас немає бананів, ви можете використовувати яке-небудь інше фруктове пюре, наприклад, яблучне або грушеве.

Тепер, коли у нас є бананове пюре, можемо приступити до приготування тіста. Вилийте до миски 200 мл рафінованої соняшникової олії, 250 мл молока, 200 г цукрового піску та 1 чайну ложку ванільного цукру. Перемішайте ці інгредієнти до однорідної маси.

Додайте до цієї маси 300 г просіяного борошна, 2 столові ложки какао, 1 чайну ложку розчинених дріжджів та 100 г темного шоколаду, нарізаного на дрібні шматочки. Знову перемішайте до однорідності.

Тепер додайте бананове пюре і знову перемішайте. Якщо тісто занадто густе, можете додати трохи молока або води. Якщо занадто рідке – додайте ще трохи борошна.

Після того, як тісто готове, вилийте його в підготовлену форму для кексів або пиріжків. Розітліть тісто по формі рівномірно.

Поставте форму з тістом у попередньо розігріту духовку до 180 градусів. Запікайте кекс протягом 30-40 хвилин, поки він не стане золотистим на верху. Щоб перевірити готовність, проткніть кекс дерев’яною паличкою – якщо на паличці немає сирого тіста, то кекс готовий.

Витягніть кекс з духовки і залиште його в формі протягом 10 хвилин, а потім перекладіть на решітку, щоб він повністю охолодився.

Шоколадний кекс з банановими нотками готовий! Насолоджуйтеся смаком цієї солодкої випічки без яєць.

Любителям пиріжків присвячується

Любителям пиріжків присвячується

Пиріжки – це одне з найпопулярніших і смачних випічок. Щоб зробити пиріжки без яєць, ви можете скористатися наступним рецептом.

Спочатку вам знадобиться дріжджі. Розчиніть 15 г дріжджів у 100 мл теплого молока з додаванням 1 чайної ложки цукрового піску. Залиште суміш на 10-15 хвилин, поки дріжджі не активуються.

У окремій мисці змішайте 300 г рафінованої пшеничної муки з 1 чайною ложкою харчової соди і сіллю за смаком. Додайте активовані дріжджі і 100 мл молока. Замішайте тісто, спочатку використовуючи ложку, а потім міксером з насадкою для тіста.

Додайте до тіста 100 г розсіяного масла і продовжуйте замішувати до отримання однорідного тіста. Додайте борошно за потреби, щоб тісто не прилипало до рук.

Розкладіть тісто на дошці, просіяній борошном, і розкочуйте його до товщини близько 1 см. Зріжте кола з тіста за допомогою склянки або форми для пиріжків.

Начинку для пиріжків виберіть за вашим смаком. Ви можете використовувати шоколад, ваніль, мак, кокос, фруктові начинки або навіть сирний крем. Положіть начинку на кожне коло з тіста.

Зліпте пиріжки, склавши краї тіста разом. Розітріть злеплені краї пальцями, щоб запечатати пиріжки.

Спекти пиріжки у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хвилин, поки вони не стануть золотистими.

Ви можете прикрасити готові пиріжки шоколадом, какао або посипати цукром. Подайте пиріжки теплими або залиште їх охолоджуватися. Смачного!