Дієтологи назвали, який хліб можна їсти на дієті

Дієтологи назвали, який хліб можна їсти на дієті

Дієтологи назвали сім різновидів випічки, яку можна включати в раціон навіть на дієті.

Про це пише УНІАН.

Здоба теж може бути поживною. Найціннішими вважаються ті види, що піддаються мінімальній обробці. Така випічка містить багато вітамінів, клітковини та повільних вуглеводів.

З яких інгредієнтів хліб найкорисніший і найнизькокалорійніший?

Пророщене цільне зерно

Така здоба випікається з особливої основи, в якій зберігаються всі частини зерен, включно з висівками і зародком. На відміну від білого борошна, яке ретельно очищають, пророщене цільнозернове містить набагато більше поживних речовин і вітамінів, легше засвоюється і багате на корисні “повільні” вуглеводи.

Цільна пшениця

Шукайте цей інгредієнт першим у складі. Цільнозернова випічка найбагатша на вітаміни, антиоксиданти та мінерали. Вона рекомендується діабетикам і людям із хронічними захворюваннями серця. Доведено її користь для імунітету.

Закваска

Хліб на заквасці готується із застосуванням ферментації, а користь ферментованих продуктів загальновідома. Цей процес зменшує кількість фітинової кислоти та моносахаридів – речовин, які спричиняють здуття та підвищують рівень цукру в крові.

Вівсянка

Вівсяне борошно відоме багатим вітамінним складом. Випічка з нього уповільнює травлення і запобігає підвищенню показника інсуліну в крові. Дослідження, учасники якого довго їли низькокалорійний вівсяний хліб, показало зниження рівня холестерину у випробовуваних.

Льон

Хліб із цільнозернового льону, якщо хочете отримувати багато клітковини, антиоксидантів і корисних жирів. Ці мікроелементи важливі для нормального кров’яного тиску. Також у насінні містяться сполуки лігнани, які покращують настрій і борються із запаленнями.

Жито

У питанні того, який хліб кращий – білий чи чорний, другий однозначно перемагає. Особливо якщо виготовлений із цільнозернового житнього борошна. Він краще насичує і сприяє розмноженню незамінних кишкових бактерій.

Безглютенове борошно

Хоча багато людей, роздумуючи, який хліб найкорисніший, називають безглютеновий, у рейтингу дієтологів він посідає останню сходинку. Для людей без алергії на глютен він не корисніший за звичайну білу булку. Така непереносимість є лише приблизно в 1% людей.

Повідомлення про здоров’я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Авторка – Людмила Кушнір

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *