Ураження верхніх дихальних шляхів та сильний біль у горлі: медики назвали основні симптоми «Омікрону»

Основні симптоми “Омікрону” – ураження верхніх дихальних шляхів, нежить, сильний біль у горлі.

Про це у бліц-інтерв’ю ТСН.ua розповіла лікарка-пульмонологиня, керівниця Центру респіраторної медицини та алергології КЛ “Феофанія” Світлана Гук.

“Що мені кидається у вічі – ураження верхніх дихальних шляхів, нежить, сильний біль в горлі. Поки не бачила шлунково-кишкових розладів (у випадку зараження “Омікроном”). Але, в цілому, симптоми можуть складати різну клінічну мозаїку”, – зазначила вона.

Лікарка додала, що, перебуваючи в осередку пандемії, будь-які прояви гострого респіраторного захворювання мають розглядатись, як симптоми пандемічної хвороби. “Якщо не доведено обстеженням протилежне”, – уточнила Гук.

Лікарка радить звертатися до лікаря щойно занедужали, коли є сенс призначити противірусну терапію і пройти захворювання в легкій формі.

“Не затягуйте до моменту можливих ускладнень”, – наголошує вона.

Також лікарі помітили, що коронавірусом все частіше хворіють діти. До прикладу, наймолодшому пацієнту Львівської обласної інфекційної лікарні всього 6 років.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua


0