Загроза вторгнення Росії: Данілов заявив, що приводів для паніки нема

На тлі інформації про ймовірне вторгнення Росії секретар РНБО Олексій Данилов запевнив, що на сьогоднішній день немає підстав для паніки. ЗСУ готові дати відсіч у разі агресії.

Про це він сказав на брифінгу за підсумками засідання Ради нацбезпеки та оборони.

“Останнім часом відбувається дуже багато інформаційних подій у нашій державі. Дуже багато парамілітарної “белетристики” з’являється у засобах масової інформації. Хочу звернутися до вас трохи збавити той накал, що зараз існує”, — попросив Данілов.

Він запевнив, що “ситуація є цілком зрозумілою”, і немає приводів для паніки.

Данілов засудив ініціативу мера Києва Віталія Кличка, який начебто “хоче збирати мерів, щоб вирішувати питання, у який спосіб вони будуть захищати Україну”.

“У нас для цього є Збройні сили, які здатні дати відсіч у разі”, — відповів секретар РНБО меру столиці.

Він вважає, що наразі ситуація роздмухується ЗМІ і деякими політиками. Данілов нагадав, що ситуація в Україні складна ще від 2014 року, але це не означає, що треба панікувати.

“У кожній країні своє завдання, кожна країна дбає про своє населення, і ми маємо аналізувати все виважено і спокійно. Країна у нас одна, і перемога буде за нами. У разі необхідності ми всі станемо пліч-о-пліч, щоб захистити нашу державу”, — сказав Данілов.


234