Хто поїде на «Євробачення»: на «Суспільному» розповіли, чи проведуть ще раз нацвідбір

В Україні не буде проводитись новий національний відбір на Євробачення, представити країну запропонують другій у рейтингу групі Kalush Orchestra замість Аліни Паш.

Про це голова правління “Суспільного” Микола Чернотицький розповів в інтерв’ю “Главкому”.

Чорнотицький повідомив, що на даний момент представляти Україну на Євробаченні запропонували групі Kalush Orchestra, які були другими у рейтинговій таблиці після Аліни Паш.

“Згідно з правилами, Суспільний мовник має право прийняти рішення про визначення представника від України на конкурсі з числа інших фіналістів, тобто можемо пропонувати будь-кому з них. Однак для нас важливо зберегти довіру глядачів до пісенного конкурсу, тому мовник керуватиметься принципом дотримання рейтингової таблиці фіналістів Національного відбору. Отож сьогодні Оргкомітет Національного відбору на участь у Євробаченні-2022 вже ухвалив рішення звернутися до гурту Kalush Orchestra з пропозицією представляти Україну на Євробаченні-2022 у Турині. Логічно, що “Суспільне” пропонує гурту, який посів друге місце у фіналі та отримав найбільшу підтримку глядачів, представити Україну на міжнародній сцені”, – сказав Чернотицький.

За словами Чернотицького, проведення нового відбору не планується через стислі терміни та обмежені ресурси.


204