У Житомирі через авіаудар пошкоджено 10 житлових будинків: загинуло 2 людей

1 березня близько 22 години Житомир зазнав авіаудару у мікрорайоні Богунія.

Підтверджена загибель 2-х осіб, 16 – отримали травми. Врятовано 12 осіб, з них 6 дітей, яких рятувальники дістали з підвалів напівзруйнованих приватних будинків. Аварійно-рятувальні роботи тривають .

Про це повідомляє ДСНС України.

Внаслідок авіаудару було пошкоджено 10 приватних будинків та 2 медичні заклади і 3 магазини.
У трьох будинках виникли пожежі, які гасили близько 100 рятувальників.

У відеозверненні до громади на сторінці у мережі Facebook Житомирський міський голова Сергій Сухомлин сказав, що це був авіаудар.

“Щойно у житловий будинок по вулиці Сабурова, поруч з нашою другою лікарнею імені Павлусенка, влучила авіаційна бомба. Бомб було декілька. Будинок вщент зруйнований, в лікарні повністю вибило всі вікна і двері, кількість постраждалих уточнюємо. Працюють пожежники, ДСНС і всі, хто небайдужий до Житомира. Спокійної ночі сьогодні не буде”, – сказав Сергій Сухомлин.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращено написав у своєму телеграм-каналі, що від ракетного удару загорілися житлові будинки. За його словами удар був здійнений із Білорусі.

Також зазнав пошкоджень і Житомирський обласний перинатальний центр. Нніхто з вагітних пацієнток та породіль з дітьми, котрі перебували у перинатальному центрі, не постраждав.


0