“Його пристрелить власна охорона”: Арестович пояснив, чому Путін не зважиться на ядерний удар

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що російська влада не поставить країну на межу загрози ядерної війни.

Про це Арестович розповів в інтерв’ю BBC.

“Тобто люди, які побоялися оголосити загальну мобілізацію, будуть ставити Росію на грань загрози ядерної війни?” – відповів Арестович на питання про ймовірність застосування ядерної зброї.

Водночас інтерв’юер нагадав фразу Путіна про те, що щур, якого загнали в кут, кидається втричі лютіше, Арестович відповів: “Але він не є таким щуром”.

“Це людина, яка робить гарний манікюр, яка сидить за 20 метрів від співрозмовника і всього боїться, яка будує палаци і яхти, і заводить коханок не для того, аби загинути в полум’ї ядерної війни. Люди, які побоялися оголосити загальну мобілізацію, тому що в Росії могла б непередбачувано змінитися суспільна обстановка, ніколи не поставлять народ, якому вони побоялися автомати дати, під загрозу ядерної війни”, – зауважив він.

“Його в такому разі пристрелить власна охорона – дуже висока ймовірність”, – наголосив Арестович.

Крім того, радник голови ОП назвав ймовірну хімічну атаку “ніякою” з військової точки зору. Арестович зазначив, що вона була ефективною лише в Першу світову війну, оскільки ніхто не знав, як із нею боротися.


209