Рецепти і секрети приготування смачного супу з телятини

Суп з телятини рецепти і секрети приготування

Суп з телятини – це дуже смачна та поживна страва, яка займає особливе місце в українській кухні. Готується він досить просто і швидко, але є кілька секретів, які дозволять зробити цей суп особливо смачним і ароматним.

Один із секретів приготування супу з телятини – це використання свіжих і якісних інгредієнтів. Найкраще використовувати молоду телятину, яка має ніжну структуру і невеликі шматочки м’яса. Також до складу супу можна додати додаткові інгредієнти, такі як картопля, капуста, цибуля, петрушка, селера та інші овочі, щоб збагатити смак страви.

Для приготування супу з телятини потрібно спочатку підготувати м’ясо. Його режемо на невеликі шматочки і промиваємо під водою. Потім ставимо каструлю з водою на вогонь і закладаємо туди телятину. Додамо лавровий лист, сіль і спеції за смаком. Варимо на середньому вогні протягом 1-1,5 години, доки м’ясо не буде готове.

Після того як м’ясо готове, його можна видобути з каструлі і порізати на шматочки або подрібнити у м’ясорубку. Також можна додати в суп маленькі фрикадельки або шматочки телятини. Потім знову кидаємо м’ясо в каструлю з бульйоном.

Далі додаємо до супу картоплю, капусту, цибулю, петрушку, селеру та інші овочі. Всі інгредієнти режемо дрібно і залишаємо варитися ще 10-15 хвилин до повної готовності. Під час варіння можна додати томати або томатний соус для насиченості смаку.

Закінчення приготування супу з телятини може бути різним – деякі додають в нього вершки або сметану, інші обов’язково посипають зеленню або цибулею. Суп з телятини гарно поєднується з хлібом або гарнірується вареними яйцями. Цей суп вважається дуже ситним і дуже корисним для здоров’я, оскільки телятина і бульйон є легкозасвоюваними продуктами.

Також важливо відмітити, що суп з телятини може бути приготований не тільки на плиті, але й у мультиварці або духовці. Для цього необхідно додати всі інгредієнти відповідно до рецепту і розігріти мультиварку або духовку відповідно до потрібного режиму. Після чого можна задати час варіння і насолоджуватися чудовим супом з телятини.

Отже, суп з телятини – це ситна та смачна страва, яка може задовольнити навіть найвибагливіші смаки. Готувати його дуже просто, але дотримання деяких секретів дозволить зробити цей суп особливо апетитним і ароматним. Не сумнівайтесь, що суп з телятини стане улюбленим стравою для всієї вашої родини!

Гороховий суп з телятиною і овочами

Гороховий суп з телятиною і овочами

Гороховий суп – це дуже смачна і корисна страва, яку можна готувати з різними інгредієнтами. Один з варіантів – це гороховий суп з телятиною і овочами. Ця страва має багато корисних властивостей і дуже ситна.

Для приготування горохового супу з телятиною і овочами потрібно додаємо до каструлі води і бульйону. Потім варимо телятину, поки вона не буде готова. Після цього м’ясо виймаємо і порізану на маленькі шматочки.

Потім в бульйон додаємо горошок і варимо його до готовності. Після цього додаємо в каструлю порізану картоплю, цибулину, селеру і капусту. Готуємо до м’якості овочів. Також можна додати кілька кружечків томатів.

Після цього готуємо фрикадельки з телятини і додаємо їх в суп. Під час приготування фрикаделек можна додати лавровий лист і сіль. Дуже смачно виходять супи з фрикадельками.

Коли всі інгредієнти готові, суп можна посипати свіжою петрушкою або іншими зеленими. Тепер ваш гороховий суп з телятиною і овочами готовий до подачі на стіл. Смачного!

Суп з телятини з селерою і картоплею

Суп з телятини з селерою і картоплею

Суп з телятини з селерою і картоплею – це смачна та ситна страва, яка може бути варена в каструлі або мультиварці. Для приготування цього супу потрібні такі інгредієнти: телятина (600 г), кістки (невеликі), картопля (3 шт.), селера (1 шт.), цибуля (1 шт.), капуста (150 г), морква (1 шт.), лавровий лист (2 шт.), петрушка (декілька гілок), сіль (за смаком), олія (2 ст. л.), яйця (2 шт.).

Спочатку ми розрізаємо телятину на невеликі шматочки і видаляємо кістки. Потім в каструлю або мультиварку додаємо телятину, кістки, нарізану картоплю, порізану селеру і цибулю, а також капусту, моркву та лавровий лист. Залишаємо все це варитися протягом кількох годин до готовності.

Після того як суп готовий, видаляємо кістки та лавровий лист. Потім м’ясо з телятини змішуємо з яйцями, сіллю та дрібно порізаною петрушкою, і з цієї суміші формуємо невеликі фрикадельки. Додамо їх в суп і варимо ще 10-15 хвилин.

Тепер можна подавати суп з телятини з селерою і картоплею. Його можна посипати зеленню та додати трішки олії для більш аромату. Такий суп особливо корисний, оскільки телятина і селера є легкозасвоюваними продуктами, і вони дуже корисні для людського організму. Він має ніжний смак і насичує нас енергією на цілий день.

Суп з телятини з томатами в мультиварці

Суп з телятини з томатами в мультиварці

Суп з телятини з томатами в мультиварці – це прекрасна страва, яка поєднує в собі ніжну телятину, ароматні томати і свіжі овочі. Даний рецепт створений для тих, хто любить їсти смачно і корисно.

Для приготування супу з телятини з томатами в мультиварці потрібні такі інгредієнти: телятина – 500 г, картопля – 3 шт, томати – 2 шт, цибуля – 1 шт, селера – 1 шт, капуста – 200 г, яйця – 2 шт, зелень петрушки – за смаком, олія – 2 ст.л., лавровий лист – 2 шт, сіль – за смаком.

Починаємо готування супу з телятини з томатами в мультиварці. Телятину ріжемо на невеликі шматочки і обсмажуємо на олії в мультиварці. Додаємо цибулю, селеру і тушкуємо ще 5 хвилин. Потім додаємо порізану картоплю, капусту і тушкуємо ще 3-4 хвилини. Додаємо томати, лавровий лист і заливаємо все водою або бульйоном. Готуємо суп в мультиварці в режимі “Суп” 30-40 хвилин.

Суп з телятини з томатами в мультиварці готовий. Перед подачею можна прикрасити суп зеленню петрушки. Смачного!

Суп з телятини з овочами і фрикадельками

Суп з телятини з овочами і фрикадельками

Приготування супу з телятини з овочами і фрикадельками дуже просте і смачне. Цей суп вважається дуже корисним і легкозасвоюваним стравою.

Інгредієнти:

  • Телятина – кілька шматочків без кісток
  • Картопля – декілька штук, порізана на кубики
  • Цибуля – одна невелика
  • Селера – невеликий шматочок
  • Морква – одна штучка, порізана на колечка
  • Томати – кілька штук, порізані на шматочки
  • Лавровий листок – кілька штук
  • Сіль – за смаком
  • Петрушка – для прикраси
  • Куряче яйце – одне штучка, для фрикадельок
  • Соняшникова олія – для смаження фрикадельок

Приготування:

  1. Телятину промиваємо, порізану на шматочки та варимо в каструлі з додаванням води протягом кількох годин, поки м’ясо не стане м’яким і кістки не відійдуть від м’яса.
  2. Після закінчення варіння, видаляємо кістки і перекладаємо м’ясо в іншу каструлю.
  3. Додаємо порізану картоплю, цибулю, селеру, моркву, томати та лавровий листок.
  4. Залишаємо на варіння ще кілька хвилин.
  5. Тепер готуємо фрикадельки: вибиваємо яйце, добавляємо сіль і змішуємо з м’ясом.
  6. З формуємо невеликі кульки і смажимо їх на соняшниковій олії до золотистого кольору.
  7. Потім фрикадельки додаємо в каструлю з бульйоном і овочами.
  8. Солимо суп за смаком.
  9. Після готовності суп можна посипати свіжою петрушкою і подавати на стіл.

Тепер суп з телятини з овочами і фрикадельками готовий! Насолоджуйтесь цією смачною і корисною стравою разом із сім’єю або друзями!

Густий суп з телятини в духовці

Густий суп з телятини в духовці

Щоб приготувати густий суп з телятини в духовці, потрібно декілька інгредієнтів: телятина, картопля, цибуля, морква, селера, томати, лавровий лист, сіль, перець та рослинна олія.

Спочатку ми миємо шматочки телятини та обсмажуємо їх на рослинній олії до золотистого кольору. Потім додаємо нарізану цибулю, моркву та селеру і продовжуємо смажити кілька хвилин. Додаємо порізані томати та лавровий лист і тримаємо на вогні ще кілька хвилин.

Після цього додаємо картоплю, промиту і порізану на невеликі шматочки, та заливаємо водою. Щоб суп був густим, можна використовувати менше води. Додаємо сіль та перець за смаком, закриваємо каструлю та варимо на помірному вогні до готовності.

Коли картопля та телятина стануть м’якими, можна виймати кістки та лавровий лист. Зараз можна додати фрикадельки з телятини. Для їх приготування знову потрібно змішати телятину з цибулин та петрушки, додати яйця та сіль, а також трохи меленого перцю. З цієї суміші формуємо невеликі кульки та кладемо їх в суп. Далі варимо ще 10-15 хвилин до готовності фрикаделек.

Густий суп з телятини готовий! Можна подавати з різними заправками, такими як цибуля та петрушка. Цей суп особливо корисний для людей, які ведуть здоровий спосіб життя, оскільки телятина є легкозасвоюваною та містить багато поживних речовин.