Наступ ворога на півдні буде “самогубством” через проблеми в армії РФ – СтратКом ЗСУ

Російське командування продовжує накопичувати сили на Миколаївському і Криворізькому напрямку. Окупанти збираються на тільки оборонятися від контрнаступу, але і перейти в атаку. Однак це рішення стане “самогубством”. Ворог зможе досягти якихось ситуативних успіхів, але далі його спіткає провал.

Чому російських окупантів чекає поразка на півдні, розповіли в Стратегічному командуванні ЗСУ.

Противник активізувався на Херсонському плацдармі і провів вкрай невдалий штурм в районі Лозової. На Миколаївському і Криворізькому напрямі рашисти нарощують сили і засоби, а кількість обстрілів зросла, хоча боєприпаси у окупантів обмежені. Все це свідчить про намір не тільки оборонятися від ЗСУ, а й атакувати.

Перекидання техніки та особового складу через Берислав дає зрозуміти, що окупанти хочуть посилити тиск на позиції українських захисників на лівому березі Інгульця, зокрема — в районі Давидова Броду. За минулу добу на цей напрямок було перекинуто як мінімум 60 одиниць техніки.

Рашисти також стягнули на південь 203-мм САУ 2С7 “Піон”. Вісім штук зафіксовано неподалік від Херсона, а ще 18 — на правому березі Інгульця. За допомогою цієї техніки ворог прагне досягти якогось паритету з далекобійною артилерією ЗСУ та знищувати укріплені райони.

Однак у росіян є кілька явних проблем. Відсутність повноцінної логістики призводить до недостатнього забезпечення угруповань. А їх число постійно збільшується і паралельно зростає потреба в поставках ресурсів. Складів з боєприпасами рашистам теж не вистачає, і ЗСУ продовжують знищувати ці об’єкти.

Якщо в таких умовах командування РФ пожене солдатів в атаку, то це буде “самогубством”. У Стратегічному командуванні ЗСУ порівнюють такий наступ зі спробою збігти на гору. Якихось ситуативних успіхів ворог досягне з урахуванням кількості накопичених військ на півдні. Але потім вся “ця маса оступиться і стрімголов покотиться вниз”.


221