Ердоган сьогодні приїде до Львова: міркуватимуть із Зеленським над тим, як припинити війну

Сьогодні, 18 серпня, у Львові відбудеться зустріч за участі президента України Володимира Зеленського, його турецького колеги Реджепа Тайїпа Ердогана та Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша. Сторони планують обговорити ймовірні шляхи припинення війни в Україні.

Як повідомляє СNN Turk, Ердоган приїде у відповідь на запрошення Володимира Зеленського.

“Під час візиту передбачається проведення тристоронньої зустрічі за участю президента України Володимира Зеленського та Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша. На зустрічі обговорюватимуться кроки, які можна зробити для припинення українсько-російської війни дипломатичним шляхом завдяки активізації механізму, створеного для експорту українського зерна на світові ринки”, — йдеться у повідомленні.

Також президенти обговорять усі аспекти турецько-українських відносин на рівні стратегічного партнерства.

За даними видання, візит Ердогана в Україну триватиме один день.

6 серпня стало відомо, що Реджеп Тайїп Ердоган знову запропонував російському колезі Володимиру Путіну зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським.

Що відомо

17 травня радник керівника ОП Михайло Подоляк повідомив, що перемовини щодо мирного врегулювання військового конфлікту між Україною та Росією тимчасово припинились. У Міністерстві закордонних справ Росії заявили при цьому, що “Україна вийшла фактично з переговорного процесу”.

Україна повернеться до переговорного процесу з Росією після деокупації територій, захоплених після 24 лютого. Про це президент Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю японському суспільному мовнику NHK.

19 травня Італія передала в ООН свій мирний план із врегулювання ситуації в Україні. Він передбачає припинення вогню, швидкий вступ України до ЄС та її нейтральний статус, угоду між Україною і Росією щодо “спірних територій”, а також новий багатосторонній договір про мир і безпеку в Європі.


0