Рецепти смачного соусу для піци, які вам точно сподобаються!

Смачні рецепти соусу для піци

Соус – це головна складова піци, яка надає їй смаку і аромату. В основі багатьох рецептів соусу для піци лежать червоний майонез, бульйон і томатне пюре. Давайте розглянемо один з найпростіших рецептів, який готується дуже швидко та просто.

Для початку потрібно взяти дві столові ложки червоного майонезу, додати трохи бульйону та томатного пюре. Постійно перемішуючи, ретельно варимо цю суміш на слабенькому вогні протягом десяти хвилин.

Тим часом можна підготувати інші інгредієнти. Часник і цибулю дрібно нашаткувати та обсмажити на сковорідці з розтопленою вершкового маслом. Готові інгредієнти помістити в соус через червоного майонезу, додаємо протерте томатне пюре і нашаткуване зелень. Постійно помішуючи соус, влити у нього бульйон та чекати, доки він згущується.

Готовий м’ясний соус подати до столу окремо або використовувати його як основу для піци. Він додатково підкреслить смак найулюбленіших страв і прикрасить ваш стіл. Спробуйте цей простий рецепт і насолоджуйтесь смачними соусами до піци!

Рецепт смачного соусу для піци

Для приготування смачного соусу для піци нам знадобиться цибуля, яку потрібно розтопити на сковорідці до слабенького золотистого кольору.

Потім додамо вершкового масла, червоного і томатного соусів, а також цибульного бульйону. Все це перемішуємо і варимо на помірному вогні протягом десяти хвилин.

Почаще перемішуючи, влити нашаткуватий часник. Додати дрібнiшані яйця та дати зваритись.

Потім через сито або за допомогою блендера протерти отриману суміш протягом доби в холодильнику.

Як соус охолоне, помістити його в скляну посудину та додати майонез, перемішати ретельно.

Готовий соус подаємо до піци, а також можемо використовувати його як додатковий соус до м’ясних страв.

Рецепт винного соусу для піци

Рецепт винного соусу для піци

Для приготування винного соусу для піци нам знадобиться червоне вино. У сковорідці розтоплюємо одну ложку вершкового масла і додаємо суміш цибулі та часнику. Почаще помішуючи, смажимо їх на слабенькому вогні до золотистого кольору.

Потім влити 200 грамів червоного вина і дати йому трохи випаруватися. Далі додаємо 500 грамів томатного соусу, м’ясний бульйон (за бажанням), сушені трави (наприклад, базилік, орегано) і через 10 хвилин варити на слабкому вогні, постійно перемішуючи.

Ретельно протерти соус для піци через сито або злегка охолодити і збити його з допомогою блендера до однорідності. Солі смаку додаємо за смаком. Для отримання більш насиченої консистенції соусу можна додати замість води вершки або замість кусочків піску – гарбузове пюре, яблучне пюре або терту картоплю.

Готовий соус подається до піци гарячим, розливши його в невеликі порціонні упаковки. Соус можна зберігати в холодильнику протягом двох діб. Додаючи до піци, підім’яти соус із вершками, або влити в невелику кількість соусу в заморожені яйця, і суміш хорошо розіб’ється, роблячи її більш пухкою та ніжною.

Рецепт соусу для піци часниковий з помідорами

Рецепт соусу для піци часниковий з помідорами

Для приготування соусу для піци часникового з помідорами потрібно:

  • 200 грамів помідорів;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1/2 цибулини;
  • 2 столові ложки майонезу;
  • 100 мл вершків;
  • сіль, перець за смаком.

Натріть на тертку цибулину і часник, додайте до них майонез та вершки. Потім добре перемішайте все це разом. Протерте томатне пюре змішайте з нашаткованим часником та цибулею. Влити помідорне пюре в сковорідку і томити на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин. Додайте майонез,мішайте ретельно, закипаюче тому що бульйон це не пророхований момент, додаємо вершковий соус і перемішуємо в сковорідці постійно вариться добувайте нашаткувати один часник. Слабеньким потоком постійно перемішуючи розтопити бульйон, щоб єдина суміш була струганим вариться настояти.

Отриманий соус для піци часниковий з помідорами готовий до подачі. Він додасть піці ароматний та гострий присмак і стане чудовим доповненням до вашої кулінарної творчості. Спробуйте приготувати цей соус самостійно і ви будете приємно здивовані його смаком!

Рецепт соусу для піци з майонезу

Соус з майонезу – це чудовий варіант для приготування піци вдома. Він має ніжну текстуру та чудовий смак, які ідеально доповнюються іншими інгредієнтами піци.

Для приготування соусу з майонезу, спочатку нам знадобиться майонез. Ми використовуємо томатний майонез, який дасть соусу гарний червоний колір та пікантний смак. Також додамо цибулю та часник, які дадуть соусу гострий смак.

У великій сковорідці розтоплюємо майонез та додаємо нашаткувату цибулю та часник. Протушковуємо ці інгредієнти на слабенькому вогні протягом однієї хвилини, постійно помішуючи. Додаємо протертий томатний соус та перемішуємо.

Тепер додаємо вершки та яйця в нашу суміш. Перемішуємо олію до однорідності та варимо на слабенькому вогні протягом 10-15 хвилин, помішуючи постійно. Ми хочемо досягти консистенції густого, м’ясного соусу.

Після цього влити у соус бульйон та помішати добре. Додайте суміш солі та перцю для підсилення смаку. Варіть соус ще 10 хвилин під кришкою, щоб всі смаки поєдналися.

Потім розлейте гарячий соус у глибоку чашу та дайте йому вистоятися протягом години. Подаємо соус для піци з майонезу разом з тонкими шматочками помідора та свіжими зеленью на жмені готової піци.

Сметанно-сирний заправка

Для приготування сметанно-сирної заправки для піци вам знадобиться такі інгредієнти:

  • 1 склянка сметани
  • 100 грамів твердого сиру
  • 1 столова ложка майонезу
  • 1 часникова головка
  • сіль та перець за смаком

Почніть з того, що візьмете сметану та перемішаєте її з майонезом. Додайте сіль та перець за смаком, а потім добре розтріть заправку за допомогою вилки.

Наступним кроком буде натерти твердий сир на терке і додати його до сметанно-майонезової суміші.

Подрібніте часник та додайте його до заправки. Тепер ретельно перемішайте усе, щоб утворилася однорідна маса.

Готову заправку можна додавати на піцу перед випіканням або подавати окремо. Сметанно-сирна заправка чудово підходить до мясних піц і томатного соусу. Спробуйте цей рецепт і ви будете приємно здивовані смаком своєї піци.

Сметанний соус з томатом для піци

Сметанний соус з томатом для піци

Для приготування сметанного соусу з томатом для піци вам знадобиться слабенькому часник, суха суміш для піци, вершки та протертий томат. Змішайте усі інгредієнти ретельно, додайте декілька ложок вершкового соусу і перемішайте їх знову.

Далі готуємо сам соус. Взяти два яйця, розбити до склянки і перемішати їх здобутий масив до однорідності. Додати у жарку сковорідку з розтопленим маслом і прожарити на середньому вогні протягом кількох хвилин з кожного боку, доки не почнуть виходити маленькі бульбашки.

Тоді складемо часник та цибулю, варимо розтоплене масло на сковорідці в іншому каструльному соусі з смаженим цибулею. Додати протертий томат і сковорідку червоного м’яса з маслом та бульйоном у масло на сковорідці. Время готування будете постійно помішувати, щоб не спалити соус.

Після декількох хвилин вилити томатне пюре, перемішувати і варити на постійному вогні протягом приблизно 20 хвилин. Додайте томатний соус та майонез, перемішайте і варіть на маленькому вогні ще декілька хвилин. Додайте цукор, сіль і перець за смаком. Продовжувати суміш варити до того часу, поки вся рідина не випарується.

Нарешті, помістіть готовий соус на піднос, подати його гарячим для піци. Залишивши насіння в інтенсивно перемішаних сметанковому соусі. Можна додати розтоплені вершки або натертий жирний сир, щоб підвищити смак. Виготовлено 7 грамів цього відмінного соусу.

Солодка сметанна заправка

Солодка сметанна заправка

Ця заправка ідеально підійде для подачі з піцею. Вона надає смаку насичений солодкістю і м’якістю. Для її приготування спочатку потрібно розігріти сковорідку на слабенькому вогні, а потім розтопити в ній масло.

Після цього додаємо в сковорідку один зубчик часнику і тушкуємо його протягом кількох хвилин, доки не з’явиться приємний аромат. Далі додаємо цибулю, яка повинна бути ретельно нашаткувана, і кілька хвилин тушкуємо її разом з часником.

Потім влити в сковорідку бульйон (близько 200 грамів) і томатне пюре (3-4 столові ложки). Варити на середньому вогні, поки соус не стане густим і насиченим смаком.

Тоді додаємо солодкий червоний перець (1-2 чайні ложки), ретельно перемішуємо і готуємо ще протягом кількох хвилин. Потім знімаємо сковорідку з вогню і додаємо в неї 100 грамів сметани і 3-4 столові ложки майонезу. Все добре перемішуємо до отримання однорідної суміші.

Готову заправку можна використовувати як доповнення до м’ясних та овочевих піц. Вона надає страві незабутній смак і аромат, які приємно доповнюються з головними інгредієнтами. Заправку можна подати в гарячому виді, або залишити в холодильнику на добу, щоб вона стала більш густою і насиченою.