Гарбузова каша за старовинним українським рецептом

Гарбузову кашу можна готувати, як з пшоном, так і з рисом. Але саме пшоняну готували наші предки, та й козаки варили куліш саме з цієї української крупи.

Рецептом молочної гарбузової каші поділилися на каналі Наші бесаги, автори якого збирають автентичні рецепти по всій Україні.

Хоча рецепт і давній, його вирішили присмачити сухофруктами. Але це вже, як вам до смаку.

Інгредієнти:
Гарбуз – 1 кг
Пшоно – 0,75 склянки
Молоко – 1,5 склянки
Цукор – 1 столова ложка
Вершкове масло – 50 г
Чорнослив – 50 г, курага – 50 г, волоські горіхи – 20 г, мед
Сіль – 1 щіпка

Покрокове приготування

Залийте пшоно водою кілька разів, добряче промийте.

Зваріть гарбуз у молоці до повної готовності гарбуза. Перемеліть гарбуз у зручний для вас спосіб до однорідної кашки.

Додайте сіль і цукор.

Засипте пшоно в каструлю з гарбузом, перемішайте і зваріть до готовності (20-25 хвилин).

Додайте шматочок масла і за бажанням додайте кураги (чорносливу), меду, волоських горіхів.


188