Найкращі рецепти приготування плову з куркою: смакові комбінації та секрети приготування

Приготування плову з куркою – найкращі рецепти

Плов – це традиційна страва, яка завжди радує наші смакові рецептори своїм неперевершеним смаком і ароматом. Безумовно, одним з найпопулярніших видів плову є плов з куркою. Завдяки цій інгредієнтій, страва стає ніжною та соковитою. Інгредієнти, необхідні для приготування цього ситного різносмакового страви, ви знайдете відразу у своїй кухні: курку, цибулю, моркву, часник, спеції, рис, чорнослив та олію.

Інгредієнти на одну порцію: курка – 200 г, цибуля – 1 шт, морква – 1 шт, часник – 2 зубчики, спеції за смаком, рис – 100 г, чорнослив – 2-3 штуки, олія, сіль – за смаком. Рис на плов може бути будь-якого розміру, але краще використовувати перловку, вона буде більш ситною та гарно триматиме форму.

Є кілька способів готування плову з куркою: в казані, сковороді, мультиварці або навіть у духовці. Під час приготування основне завдання – правильно обсмажити м’ясо і овочі. Спочатку обсмажуємо курку у гарячій сковороді або казані, додаючи до неї цибулю. Коли курка змінить свій колір на золотий, можна додати моркву, яку раніше нарізали півкільцями. За декілька хвилин овочі насичуються смаком, а рис вже має намочитися. Аналогічним чином можна приготувати плов з куркою в мультиварці або у духовці.

Після обсмаження ми перекладаємо інгредієнти в каструлю або миску, яку закриваємо кришкою. Тут можна добавити перець, лавровий листок та інші ваши улюблені спеції. Плову потрібно настоятися принаймні 10-15 хвилин, щоб всі смаки добре простоїлись. У кінці можна прикрасити страву кількома шматочками чорносливу або засмаженими на олії грибами. Готова страва буде чудовим варіантом для сімейної вечері, святкового обіду або просто смачної випічки. Скуштувавши цей плов, ви обов’язково захочете приготувати його знову і знову!

Приготування страви в мультиварці

Приготування страви в мультиварці

Щоб приготувати страву в мультиварці, потрібно використовувати різні інгредієнти, такі як курка, морква, цибуля, чорнослив і спеції. Перш ніж почати готувати, необхідно підготувати всі інгредієнти. Курку нарізаємо на шматочки близько до однакового розміру, а моркву та цибулю – навпіл. Потім обсмажуємо курку з олією в мультиварці до золотистого кольору, добавляємо цибулю та моркву і продовжуємо смажити.

Коли овочі стають м’якими, додаємо чорнослив, лавровий лист, часник та інші спеції за смаком. Заливаємо гарячою водою і закриваємо мультиварку кришкою. Вибираємо режим “Тушкування” на близько 40-50 хвилин, залежно від розміру шматочків курки.

Після цього отриману страву можна подавати до столу. Вона буде мати багатий аромат та насичений смак. Цей рецепт підійде для тих, хто хотів би пригостити свою сім’ю чимось смачним і незвичайним. Мультиварка значно спростить приготування страви, зекономивши ваш час та зусилля. Смачного!

Узбецький рецепт для мультиварки

Узбецький рецепт для мультиварки

Плов – це страва, яка готується в багатьох країнах, але узбецький варіант має свої особливості. А якщо немає моцнішої каструлі, казану, то можна зварити цю страву у мультиварці. Приготування плову у мультиварці дуже просто і швидко.

Заливаємо в мультиварку олію і додаємо кусочки м’яса (курку або яловичину) разом зі цибулею, яку ріжемо півкільцями. Додаємо також шматочки моркви і часник. Усі ці інгредієнти ми обсмажуємо до золотистого кольору.

Після того, як м’ясо і овочі набрали гарного золотистого вигляду, добавляємо розтертий сметану, деякі спеції та кришку мультиварки закриваємо. Вмикайте режим “товще” і тоді, коли страву варимо у звичайній каструлі, плов потрібно варити приблизно ті самі 20-30 хвилин.

Потім додаємо моркву і пропарюємо кожну грань. Коли морква витягується, варимо плов ще приблизно 10-15 хвилин, щоб повний приготуванні страви. Потім закриваємо кришкою мультиварку і дали страві настоятися, поки вся марква і м’ясо зваряться.

Плов можна подавати готовим без гарячим або теплим. При подачі можна помістити страву в глибшу миску і прикрасити чорносливом або розтопленим смалцем. Вам має сподобатися цей рецепт, який ідеально підійде для приготування узбецького плову на будь-яке свято чи звичайний день для всієї сім’ї.

Рецепт з куркою та грибами для приготування на сковороді

Рецепт з куркою та грибами для приготування на сковороді

Якщо ви хочете приготувати смачний плов з куркою та грибами власноруч, то цей рецепт саме для вас. Для приготування цієї страви вам знадобиться сковорода середнього розміру.

Спочатку підготовте всі необхідні інгредієнти: курку (можна взяти якісь шматочки м’яса), гриби, моркву, цибулю, кілька зубків часнику, кілька шматочків чорносливу, олію для смаження, спеції (сіль, перець, куркуму, кмин, лавровий лист) та вода.

Сковороду розігріваємо на вогні і розтоплюємо на ній декілька ложок смальцю або олії. Додаємо на неї курку і гриби, просмажуємо їх декілька хвилин, поки вони не зарум’яняться.

Потім видаляємо курку та гриби зі сковороди. Порізану на півкільцями цибулю кладемо на цю ж сковороду і смажимо, поки вона не стане золотистою. Додаємо нарізану кубиками моркву і душимо ще декілька хвилин. Потім додайте до сковороди кілька зубків часнику.

Після цього повертаємо до сковороди курку, гриби і додавамо кілька шматочків чорносливу. Посипаємо спеціями за вашим смаком і заливаємо теплою водою так, щоб вона покривала інгредієнти. Закриваємо сковороду кришкою і готуємо на середньому вогні приблизно 30 хвилин.

За цей час все добре проготується, ароматна страва набуде багатошарового смаку та кольору. Ви можете подати рецепт з куркою та грибами на сковороді гарячим на стіл і прикрасити її зеленню.

Рецепт з куркою і чорносливом для духовки

Для приготування смачного плову з куркою і чорносливом для духовки потрібно використовувати такі інгредієнти:

  • курку (кілька шматочків);
  • моркву (2-3 штук);
  • цибулю (1 штук);
  • чорнослив (150 г);
  • часник (4 зубки);
  • сіль (за смаком);
  • перець (за смаком);
  • лавровий лист (2 штуки);
  • олія для обсмажування.

Для початку м’ясо (курку) нарізаємо невеликими шматочками. Моркву чистимо і нарізаємо півкільцями, а цибулю – кубиками.

Сковороду або каструлю розігріваємо на вогні, додаємо олію і обсмажуємо курку до утворення золотистого кольору.

Далі додаємо цибулю і моркву, сковороду трохи закриваємо і тушкуємо овочі протягом кількох хвилин.

Велику ємність (наприклад, глиняний казан або каструлю) трохи змащуємо олією і переводимо в неї обсмажені курку з овочами.

Додаємо чорнослив, лавровий лист, сіль, перець і декілька зубків часнику (попередньо пропущених через прес). Заливаємо інгредієнти водою, щоб вона вкрила складові плову на 1-2 пальця. Дотримуємось співвідношення між кількістю м’яса, овочів та рису: вона повинна бути такою: м’ясо – 1, овочі – 2, рис – 3.

Закриваємо ємність кришкою і ставимо в попередньо розігріту до 180-200 градусів духовку на 50-60 хвилин.

Після цього вимикаємо духовку і залишаємо плов настоятися ще 15-20 хвилин. Після чого страву можна подавати на стіл!

Рецепт з перловкою

Рецепт з перловкою

Дуже смачний і корисний рецепт з перловкою можна приготувати на сковороді або в каструлі. Для приготування цієї страви нам потрібно використовувати такі інгредієнти: перловку, курку, овочі, моркву, чорнослив, спеції, гірчицю, сіль, олію.

Спочатку обсмажуємо велику курку на сковороді або в каструлі до золотистого кольору. Потім додаємо моркву, яку нашинковали півкільцями, та тушкуємо її разом з куркою деякий час. Далі закриваємо каструлю або сковороду і заливаємо водою так, щоб вона повністю вкрила інгредієнти, і додатково використовуємо гірчицю, лавровий перець та сіль по смаку. Зварюємо плов на малому вогні протягом приблизно 40 хвилин, доки перловка не буде готова.

Якщо ви приготовуєте плов у казані, то замість води можна використовувати бульйон. Що стосується випічки, то перловка може подаватися з підсмаженими шматочками курки або м’яса, а також з часничними грінками. Вся родина точно оцінить смак цієї страви!

Запам’ятайте цей рецепт з перловкою і експериментуйте зі своїми улюбленими інгредієнтами, створюючи смачні комбінації! Bon appétit!