Зеленський описав ситуацію з електрикою: “Нам потрібна перемога над Росією і в енергетичній сфері”

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що в Європі ще не було таких загроз в енергетиці, які зараз змушені долати українські спеціалісти.

Про це глава держави сказав у відеозверненні 26 жовтня.

Президент повідомив, що провів сьогодні велику нараду щодо ситуації в енергетиці. Тематика була різнопланова: це і відновлення пошкоджених об’єктів, захист генерації, забезпечення доступу людей до енергії. Окремо проаналізували стан атомної та гідрогенерації.

“Відповідно – ситуацію на Запорізькій атомній станції та Каховській гідроелектростанції. Російські терористи створили нашим енергетикам настільки складні умови, яких ніхто в Європі ще просто не бачив, не зустрічав. Не було таких загроз, які зараз змушені долати наші спеціалісти. І вони з честю їх долають”, – повідомив Зеленський.

Він подякував усім, хто працює достатньо ефективно, щоб попри всі загрози зберігати стабільність української енергосистеми.

“У багатьох містах і районах України відбуваються аварійні відключення енергопостачання. Доводиться обмежувати споживання енергії. Але ми всі маємо пам’ятати одне: нам потрібна перемога над Росією і в енергетичній сфері. Оберіть, будь ласка, кожен свою схему обмеження споживання електрики, поки в загальній енергосистемі є дефіцит”, – закликав глава держави.


161