Рецепти смачних пиріжків з яблуками на сковороді з використанням кефіру

Пиріжки з яблуками на сковороді на кефірі смачні рецепти

Якщо ви шукаєте простий і швидкий спосіб приготувати смачні пиріжки з яблуками, то рецепт з використанням кефіру на сковороді – саме те, що вам потрібно. Без використання дріжджів і випічки в духовці, ви зможете насолодитися ароматними та соковитими пиріжками всього за кілька хвилин.

Для приготування цього продукту вам знадобиться маленька кількість кефіру, жирна олія для смаження та, звичайно ж, яблука. Почнемо з приготування тіста. Змішайте кефір з олією у великій мисці і додайте трохи цукру. Додавайте борошно поступово, замішуючи тісто до однорідної консистенції. Якщо тісто буде занадто рідким, додайте більше борошна. Якщо занадто густим – додайте кефіру або води. Важливо, щоб тісто не було занадто м’яким або занадто жорстким.

Тоді, коли тісто буде готове, розкатайте його на столі і наріжте на невеликі кружечки. Залишаємо їх трохи підходити. Подрібніть яблука на тертці. Додамо кружечки яблук до тіста. Посипте родзинками і цукром. Згорніть пиріжки і знову залиште їх підходити. Далі, нагріємо сковороду з олією і обсмажимо пиріжки з обох сторін до золотистого кольору.

Корисно швидко і смачно – без проблем

Корисно швидко і смачно – без проблем

Якщо ви хочете приготувати дріжджові пиріжки з яблуками, то це дуже просто і смачно. Даний рецепт не вимагає великого часу і складних навичок випічки.

Почнемо з підготовки тіста. У миску додамо свіжі дріжджі, цукор, кефір і трохи олії. Змішаємо ці інгредієнти і залишаємо на декілька хвилин, щоб дріжджі активізувалися.

Тоді додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Для більш насиченого смаку можна додати родзинки або терті яблука. Знову замішуємо тісто, поки воно стане м’яким і еластичним.

Тісто залишаємо на підйом протягом 1-2 годин або до подвоєння його об’єму. Після цього розкатуємо його на стілу і вирізуємо кола за допомогою склянки або форми для пиріжків.

Для приготування начинки тертці яблук суміш з цукром і корицею. Тоді кладемо по маленькій ложці начинку на кожне коло тіста і згортаємо його, утворюючи пиріжки.

Нагріваємо сковороду з олією і обсмажуємо пиріжки з обох сторін до золотистого кольору. Готові пиріжки можна полити сиропом або посипати цукровою пудрою. Смакуйте корисні та смачні пиріжки з яблуками на сковороді на кефірі!

Пиріжки з яблуками смажені на сковороді поетапний рецепт

Пиріжки з яблуками смажені на сковороді поетапний рецепт

Для приготування смачних пиріжків з яблуками на сковороді нам знадобиться декілька простих і доступних продуктів. Начнемо з приготування тіста. В миску додамо кефір і дріжджі, розчинимо їх і залишимо на кілька хвилин, щоб дріжджі активувалися. Тоді додамо цукор, сіль і олію в тісто, добре перемішаємо. Додамо поступово муку, замісимо м’яке і еластичне тісто.

Покриємо тісто рушником і залишимо на 1-2 години для підйому. При цьому розмір тіста майже подвоїться. Поки тісто піднімається, ми можемо підготувати начинку для пиріжків. Яблука ми очистимо від шкірки і наріжемо на маленькі кубики. Додамо трошки цукру, родзинок і подрібнені горіхи. Все це перемішаємо і ставимо на вогонь. Приправимо цю яблучну начинку корицею для неперевершеного смаку.

Коли наше тісто підійшло, ми почнемо формувати пиріжки. Розіб’ємо тісто на невеликі шматочки і розкатаемо їх в коло. На кожну половину тіста покладемо трошки начинки і аккуратно замкнемо, злегка прижимаючи краї. За допомогою сковороди з нагрітою олією ми посадимо пиріжки із яблуками на сковороду.

Смажимо пиріжки на помірному вогні з обох сторін до золотистого кольору. Коли пиріжки з яблуками готові, ми можемо прикрасити їх тертим цукром або посипати корицею. Подаємо пиріжки з яблуками на стіл гарячими, вони будуть неперевершено смачні як з чашкою ароматної кави, так і з чашкою гарячого чаю. Насолоджуйтеся цією смакотою і наситіться ароматом свіжої випічки!

Приготування

Приготування

Тертці яблучною начинкою будуть найсмачнішими. Для початку, займемося приготуванням тіста на кефірі. В маленьку миску додамо кефір, цукор, розпушуємо дріжджі і залишаємо на 10 хвилин, щоб вони активувалися.

Тоді добавимо розсолене яйце і олію в тісто. Поступово, додаючи муку, замішуємо м’яке тісто. Воно має бути нелипким і еластичним. Запакуємо тісто в поліетиленовий пакет і залишимо протягом 30 хвилин для настою.

Поки тісто настоюється, займемося приготуванням начинки. Яблука ми помірно наріжемо, подрібнимо або пропустимо через м’ясорубку. Додамо цукор і родзинки. Підготуємо сковорідку, нагріємо її і підсипаємо трохи цукру. Розігріємо до того моменту, коли цукор засмагне. Тоді добавимо яблука і смажимо на помірному вогні, помішуючи час від часу, поки яблука не стануть м’якими і начинка не загустіє.

Після настою тіста, розділимо його на невеликі шматочки. Візьмемо один шматочок тіста і розкачаємо його в коло. Покладемо на центр кола маленьку ложку начинки і складаємо пиріжок, з’єднавши краї тіста вгорі.

Поставимо сковорідку на вогонь і розігріємо її з обох боків. Потім на сковородку кладемо пиріжки і смажимо до золотисто-коричневого кольору з обох сторін. Готові пиріжки з яблуками на сковороді можна подавати на стіл гарячими або залишити їх трохи охолонути.

Пишні форми дріжджової випічки

Пишні форми дріжджової випічки

Коли ми говоримо про дріжджову випічку, першим продуктом, який нам буде потрібен, є дріжджі. Дріжджі – це основа, яка забезпечує тісто розрыхленістю, пухкістю і неповторним смаком. Тому, щоб наші пиріжки були пишними і смачними, ми додамо дріжджі до складу тіста.

Але не забуваймо, що дріжджі потрібно правильно активувати. Для цього ми розчинимо дріжджі в теплому кефірі разом із цукром. Таким чином, дріжджі зможуть почати працювати і активно розпочнуть процес бродіння. Тому, не поспішаємо і залишаємо дріжджі у теплому кефірі на кілька хвилин.

Тоді, коли дріжджі уже активувалися, ми можемо починати готувати тісто. Для цього змішуємо активовані дріжджі з мукою, додамо трохи цукру і розтопленої олії. Поступово додаємо кефір і грамотно замішуємо тісто. Результатом буде гладке і еластичне тісто, готове для створення пишних форм.

Якщо ми говоримо про пиріжки з яблуками, то краще використовувати яблука з кислим смаком. Вони дадуть особливий акцент смаку нашій випічці. Щоб пиріжки були смачними, ми можемо обдерти яблука і нарізати їх на невеликі шматочки або терти на тертці. Ця начинка буде ідеально поєднуватися з дріжджовим тістом.

Правило говорить, що дріжджову випічку треба нагрівати у попередньо розігрітій духовці. Але якщо нам хочеться швидше насолодитися смаком пишних пиріжків, то ми можемо готувати їх на сковороді. Для цього розігріваємо сковороду з олією, кладемо на неї пиріжки і смажимо до золотистого кольору з обох сторін.