Після вибухів на аеродромі «Мачулищі» КДБ Білорусі проводить масові арешти

У Білорусі другий день тривають обшуки та арешти через вибухи на аеродромі Мачулищі, де 26 лютого підірвали російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50. Про це повідомляє білоруський правозахисний центр «Вясна».

«Учора та сьогодні в Мінській області чекісти проводять рейди та затримання через пошкоджений літак у Мачулищах», – йдеться в повідомленні.

Правозахисники зазначають, що співробітники КДБ арештовують усіх, хто переслідувався за адміністративно-політичними статтями з 2020 по 2023 роки. Після обшуків людей везуть до СІЗО КДБ. Наразі відомо про щонайменше 10 таких випадків.

26 лютого стало відомо про інцидент на військовому аеродромі в Мачулищах під Мінськом. Telegram-канал об’єднання колишніх білоруських силовиків ByPol повідомив, що білоруські партизани за допомогою безпілотників підірвали російський військовий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 на військовому аеродромі, розташованому за 12 кілометрів від Мінська. За даними ByPol, в результаті двох вибухів були пошкоджена передня і центральна частини літака. Там стверджували, що пошкодження серйозні, «літак нікуди не полетить».

Пізніше в інтернеті опублікували супутникові фотографії літака. На них було видно, зокрема, темні плями на крилах. Якихось серйозних ушкоджень, як свідчать фотографії, літак не зазнав, та його фюзеляж, імовірно, обгорів.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter