В Естонії поліція зняла з поїзда російських пропагандистів

Ксенія Солдатова та оператор Дмитрий Тімофєєв знімали пропагандистський сюжет

Знімальну групу російського пропагандистського видання «Известия» зняли з поїзда, що прямував з Нарви до Таллінна, і затримали в Естонії.

Як повідомляється, журналісти Ксенія Солдатова та оператор Дмитрий Тімофєєв «відвідували країну як туристи», але «не змогли проігнорувати останні події, які відбувалися в Естонії».

«Однак журналісти не змогли проігнорувати останні події, які відбувалися в Естонії. Вони вирішили підготувати матеріали про обмеження видачі віз росіянам та позбавлення танка Т-34 статусу пам’ятника», – йдеться у повідомленні у телеграм-каналі «Известий».

У журналістів забрали мобільні телефони. Згодом до Солдатової та Тимофєєва до дільниці вже приїхали представники міграційних служб.

Як пише «Європейська правда» з посиланням на сайт Postimees, двоє громадян Росії, 30-річна жінка та 40-річний чоловік, в’їхали до Естонії через нарвський прикордонний пункт у п’ятницю близько полудня. Вони пред’явили на кордоні шенгенські візи, видані Італією та Фінляндією, і заявили, що перебувають у туристичній поїздці.

«Після цього чоловік і жінка вирушили до нарвського танка та почали вести там пропагандистську роботу. Коли вони потім сіли в поїзд Нарва-Таллінн і поїхали у бік Таллінна, у Йихві до поїзда зайшов поліцейський патруль і відвіз чоловіка та жінку до відділення поліції для перевірки», – цитує видання керівника прикордонного бюро Ідаської префектури Урмаса Елмі.

Глава прикордонного бюро наголосив, що не можна працювати під час поїздок з туристичними цілями, це порушення візового режиму: «Тому Департамент поліції і прикордонної охорони анулює їхні візи, їм видано заборону на в’їзд до Естонії, і вони були вислані до Росії».

Нагадаємо, уряд Естонії ухвалив рішення закрити кордони для громадян РФ із шенгенськими візами, виданими республікою. Обмеження набуде чинності через тиждень.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter