Рецепти приготування оселедця з товстолобика в домашніх умовах

Оселедець з товстолобика в домашніх умовах рецепти

Ви любите рибу? Тоді ви вже маєте певну досвід у приготуванні різних рибних страв. Сьогодні ми підготували для вас рецепт оселедця з товстолобика, який ви легко зможете приготувати в домашніх умовах. Цей рецепт дуже простий і не займе багато часу. Що саме треба для приготування оселедця з товстолобика в домашніх умовах? Все дуже просто.

Спочатку ми беремо цибулю і чистимо її. Потім ріжемо на кільця і викладаємо на дно глибокого посуду. Далі беремо філе товстолобика і розрізаємо на шматочки. Шаром викладаємо їх на цибулі. Залишаємо невелику голову риби без філе.

Далі готуємо засіб для засолювання. Беремо 3 столові ложки солі, додаємо півлітра відфільтрованої води, додаємо 2 столові ложки оцту. Все це добре перемішуємо і заливаємо оселедця з товстолобика. Рибку треба залишити протягом 2 годин у цьому розчині.

Після засолювання риби треба обсушити її насінням і засипати спеціями, такими як горошок чорного перцю і лаврові листи. Тепер рибну голову кладемо на дно посуду. Рибка має стати щільно. Зверху заливаємо все це пивом. Закриваємо посуд кришкою і ставимо протягом 2 днів в холодильник.

Після цього оселедця з товстолобика готовий до подачі на стіл. Підкислений смак, ароматні спеції і ніжна м’якість рибки додадуть вашому обіду особливої пікантності. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь!

Кулінарні секрети

Кулінарні секрети

Засолювання риби – це один із способів приготування вишуканої страви з товстолобика. Щоб засолити філе рибки, спочатку треба обсушити його, потім викладаємо висолену рибу в засолений розчин протягом 30 хвилин.

Для приготування засолювання риби приготовте розчин з води, оцту, солі та спецій. У відфільтровану воду додаємо оцет і сіль, добре перемішуємо. Потім засипаємо розчин спеціями – горошинами чорного перцю, лавровими листами та насінням кмину. Залишаємо розчин на деякий час, щоб спеції віддали свій смак.

Після приготування розчину беремо рибну голову, чистимо від шкіри, залишаємо тільки м’ясо. Заливаємо його холодною водою та додаємо розчин з оцту та спецій. Рибне м’ясо у розчині має пролежати протягом декількох годин, щоб стане смачним та соковитим.

Щоб рибка була готовою, її потрібно обсушити, потім викласти шарами в посудину, на кожний шар кладемо цибулю кільцями та лимонні кружечки. Потім рибку заливаємо розчином з води, солі, оцту та спецій. Щоб рибка була щільно засолена, потрібно на верх покласти шар льоду. Розчин має повністю покривати рибу.

Тепер рибку треба залишити на декілька годин в холодильнику, щоб вона добре просолилася. Після цього рибку можна витягти і використовувати для готування. Засолену рибу можна подавати як окрему страву або використовувати для приготування салатів та закусок.

Маринуємо товстолобика простим способом

Маринуємо товстолобика простим способом

Для маринування товстолобика простим способом нам знадобляться різні спеції, оцет і сіль. Починаємо з чистими руками. Товстолобика треба ретельно промити під холодною водою. Потім обсушуємо його, щоб він став сухим.

Тепер готуємо маринад. У каструлі з невеликою кількістю води викладаємо голову цибулі, кілька горошин перцю, лавровий лист, насіння гороху та інші смакові добавки за смаком. Залишаємо це варитися протягом 5-7 хвилин, а потім знімаємо з вогню і даємо відфільтрованій воді охолонути.

Рибку розчищуємо від чешуї, видаляємо внутрішні органи і обрізаємо плавники. Засипаємо рибку сіллю та спеціями. Зверху заливаємо розчином холодної оцтової води і залишаємо маринуватися протягом 2-3 годин.

Після цього відфільтровану воду з оцтом замінюємо на пиво. Листки лаврушки також можна додати для покращення смаку. Рибку залишаємо маринуватися протягом 6-8 годин, щоб вона набрала солодкого смаку і особливого аромату.

Після приготування маринаду можна викладати філе рибки на розігріту сковорідку з розітреною цибулею. Смажимо на середньому вогні з обох боків протягом 3-4 хвилин з кожного боку. Готову рибу можна подавати в холодному вигляді, прикрашаючи зеленню.

Приготування

Приготування

Для приготування оселедця з товстолобика в домашніх умовах вам знадобиться свіжа риба – філе оселедця та філе товстолобика. Засолювання рибок починаємо з того, що обсушуємо їх і розчищаємо від луски. Потім беремо окремий контейнер і засипаємо його шаром солі.

Після цього кладемо рибки на сіль в миску з шаром солі, залишаємо протягом 20 хвилин, щоб сіль висмоктувала з рибки надлишкову вологу. Після цього засипаємо рибки зверху ізюминкою – цибулею, яку можна нарізати кільцями або наполовину.

Далі викладаємо одну шару філе оселедця, потім одну шару філе товстолобика і так далі, поки рибка не закінчиться. Після цього виливаємо воду, пиво та оцет в засолочний розчин. Розчин приготовляється з додаванням засоленої та відфільтрованої води, пива та оцету в пропорції 3:1:1.

Накриваємо розчином рибку щільно так, щоб вона повністю покривалася. Додаємо до розчину декілька горошин чорного перцю, декілька листів лаври, а також додаткові спеції за смаком. Потім накриваємо засолений контейнер кришкою або плівкою і ставимо його в холодильник на 2-3 дні для просолювання рибки.

Після цього оселедця з товстолобика готовий до вживання. Рекомендується подавати його на стіл в холодному вигляді, прикрашаючи зеленню та крихтою цибулі. Такий оселедець з товстолобика стане смачною та оригінальною закускою на будь-якому святковому столі.

Простий спосіб засолювання риби

Засолювання риби – це давній спосіб консервування, який дозволяє зберегти свіжість і смак риби на довгий час. Якщо ви хочете спробувати засолити рибу в домашніх умовах, то пропоную вам простий рецепт.

Спочатку обсушуємо рибку товстолобика, щоб вона була сухою. Далі треба приготувати рибний розчин: змішуємо воду з оцтом в пропорції 1:1, додаємо сіль, цукор та розчиняємо їх добре. Потім відфільтрованою рибну оцту засипаємо спеціями, такими як лаврові листи, горошини перцю, насіння коріандру.

Тепер викладаємо шаром рибку в посуд, на дно кладемо нарізану на кілька кілосиметрових шматочків цибулю. Заливаємо рибу розчином так, щоб вона повністю покривалася. Потім накриваємо посуд кришкою і ставимо його в холодильник протягом 24 годин.

Після 24 годин рибку виймаємо з розчину, обсушуємо і кладемо в сухий посуд. Можна подати рибу на стіл, але краще залишити її у холодильнику протягом декількох днів, щоб вона добре витрималася. Тепер ваша засолена рибка готова до вживання!

Солимо товстолобика цілим

Засолювання товстолобика цілим один з найпопулярніших способів приготування цієї риби. Для цього потрібно дотримуватися деяких правил та використовувати рецепт, який ми розкажемо у цій статті.

Починаємо з чистого цілого товстолобика. Треба обсушити його і видалити всі луски. Далі беремо голову рибки і чистимо від шкірки, потім викладаємо її в протягом 30 хвилин в розчин оцту та води з додаванням горошин перцю та лаврового листа.

Після цього готуємо рибну сіль. Для цього відфільтровану воду з розчину оцту змішуємо з пивом. Додаємо сіль, цибулю нарізану колечками і спеції за смаком (насіння горчиці, чорного перцю тощо).

Тепер беремо товстолобика, обсушуємо його і залишаємо на 30 хвилин. Потім розкладаємо шаром засипаємо рибу приготованою соллю. Зверху кладемо ще один шар рибного філе і знову засипаємо соллю. Викладаємо рибу у ємності і накриваємо її щільно кришкою або плівкою.

Залишаємо товстолобика в холодильнику протягом 2-3 днів. Після цього засолений товстолобик готовий до вживання. Рекомендується подавати його на стол в якості холодних закусок або додавати до салатів.

Сиров’ялений товстолобик

Сиров’ялений товстолобик

Для приготування сиров’яленого товстолобика беремо свіжу рибку, вибираємо філе і чистимо його від шкіри та кісточок. Рибне філе обсушуємо і розкладаємо в один шар.

Потім готуємо засолювання. Відфільтрованої воді додаємо сіль, цукор, горошину, лавровий лист, насіння коріандру та гвоздику. Все це добре перемішуємо.

Тепер засипаємо рибне філе цим засолюванням. Щільно викладаємо рибку шарами в посудину, кожен шар засипаємо засолюванням. Накриваємо посудину кришкою та залишаємо на протязі 2-3 годин, щоб сиров’ялення пройшло.

Після того, як рибка насичена смаком солі і спецій, її треба обсушити і прибрати засолювання. Для цього рибку виймаємо з посудини і обсушуємо її серветкою.

Цибулю чистимо і ріжемо на півкільця. Гарячу воду замінюємо на киплячий оцет та пиво у співвідношенні 1:1. В цей розчин кладемо кусочки рибки та цибулі.

Товстолобика в розчині з оцтом і пивом тепер треба стояти протягом 10 хвилин, щоб він став м’яким і ніжним.

Готовий сиров’ялений товстолобик можна подавати як самостійну страву або використовувати для приготування салатів та закусок.