McDonald’s оголосив про продаж усього бізнесу в Росії

У березні 2022 року мережа закрила всі ресторани на території Росії

Мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s продає весь свій бізнес у Росії. Своє рішення мережа пояснила гуманітарною кризою, що викликана російським вторгненням в Україну. Раніше компанія через вторгнення в Україну закрила в РФ 850 ресторанів.

Як повідомляє The New York Times у понеділок, 16 травня, компанія McDonald’s заявила про продаж усього свого бізнесу в Росії і повноцінний вихід із ринку РФ.

«Це складне питання, яке не має прецедентів і має глибокі наслідки», – повідомив виконавчий директор McDonald’s Кріс Кемпчинський.

Він додав, що компанія не може працювати в РФ на тлі гуманітарної кризи в Україні, спричиненої російським вторгненням. McDonald’s планує продати бізнес місцевому покупцю. Водночас нові ресторани, відкриті на місці McDonald’s, не зможуть використовувати логотип, назву чи бренд компанії. У компанії сподіваються, що таким чином працівники зможуть зберегти робочі місця.

Зазначимо, що McDonald’s вийшов на російський ринок у 1990 році, коли у Москві відкрився перший ресторан мережі.

У березні 2022 року, через вторгнення Росії в Україну, компанія McDonald’s тимчасово закрила 850 ресторанів на території РФ, при цьому мережа продовжила платити зарплати для 62 тисяч російських працівників.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter