США відкривають стратегічний резерв нафти для стримування цін

Впродовж півроку США виділятимуть зі стратегічного резерву по 1 млн барелів нафти на добу

Сполучені Штати Америки випустять до 180 млн барелів нафти зі стратегічного резерву, щоб протидіяти економічним наслідкам російського вторгнення в Україну, зокрема світовому зростанню цін на нафту. Про це повідомили у прес-центрі Білого дому.

У Вашингтоні такі дії називають «безпрецедентними», оскільки раніше жодна країна світу не виводила на ринок такої кількості нафти зі стратегічного запасу з такою швидкістю.

«Цей рекорд забезпечить історичний обсяг поставок, який буде служити мостом до кінця року, коли буде нарощено вітчизняне виробництво», – наголосили у Білому домі.

Як відзначається, отримані доходи планується використати для поповнення резерву у майбутньому. Очікується, що це також дозволить простимулювати внутрішній видобуток і збільшити його на 1 мільйон барелів на добу в цьому році і майже на 700 тис. барелів на добу в наступному.

«Президент Байден координує цю дію з союзниками та партнерами по всьому світу, і очікується, що інші країни приєднаються до цієї дії, в результаті чого загальний обсяг у середньому перевищить 1 млн барелів на день», – зазначили у представництві президента США.

Нагадаємо, що 8 березня США заборонили імпорт російської нафти та газу, Велика Британія оголосила, що припинить купувати російську нафту до кінця 2022 року.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter