Велика Британія надасть Україні пакет допомоги на 617 млн доларів

Уряд Великої Британії анонсував свій найбільший пакет військової допомоги Україні на 500 млн фунтів стерлінгів (приблизно 617 млн доларів). Зокрема, Велика Британія передасть Україні боєприпаси, дрони, протиповітряні ракети, а також ракети Storm Shadow. Про це йдеться у повідомленні британського уряду, опублікованому у понеділок, 22 квітня.

Зазначається, що у вівторок, 23 квітня, прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак зустрінеться із польським колегою Дональдом Туском, щоб обговорити поглиблення британсько-польських відносин. У Варшаві прем’єр-міністри зустрінуться з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, щоб обговорити європейську безпеку та підтримку України.

«Захист України від жорстоких амбіцій Росії є життєво важливим для нашої безпеки та всієї Європи. Якщо Путіну дозволять досягти успіху в цій загарбницькій війні, він не зупиниться на польському кордоні. Збройні сили України продовжують мужньо воювати, але вони потребують нашої підтримки – і потребують її зараз. Сьогоднішній пакет допоможе гарантувати, що Україна матиме все необхідне для боротьби з Росією», – сказав Ріші Сунак.

Згідно з повідомленням британського уряду, у Варшаві Ріші Сунак оголосить про новий масштабний пакет допомоги для України. До нього увійдуть:

  • 60 човнів, зокрема — рейдові та водолазні катери, а також морські гармати;
  • понад 1600 ударних і протиповітряних ракет, а також додаткові ракети великої дальності Storm Shadow;
  • понад 400 одиниць техніки, з них 160 захищених транспортних засобів Husky, 162 бронемашини та 78 всюдиходів;
  • майже 4 млн боєприпасів для стрілецької зброї.

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс висловив сподівання, що нове обладнання допоможе Україні «вигнати Путіна та відновити мир і стабільність у Європі».

З Варшави Ріші Сунак вирушить до Німеччини, там у нього запланована зустріч з канцлером Олафом Шольцем.

Нагадаємо, 22 лютого 2024 року міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс анонсував передачу Україні ще 200 ракет Brimstone, з дальністю польоту від 20 до 60 км, залежно від платформи пуску.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *