Видав офіційний документ військовозобовʼязаному для уникнення мобілізації: поліцейські викрили лікаря-офтальмолога

Завідувач відділення закладу охорони здоров’я підробив результати обстеження та поставив неправдивий діагноз чоловіку з метою подальшого його ухилення від призову на військову службу.

У липні минулого року до 63-річного лікаря звернувся 40-річний чоловік, який був направлений ТЦК до медичної установи для проходження обстеження у зв’язку з призовом на військову службу. Пацієнт попрохав медика допомогти уникнути мобілізації, на що порушник погодився.

Лікар відобразив у медичних документах завідомо неправдиві дані щодо наявності вад зору, які унеможливлюють проходження чоловіком військової служби.

Під час досудового розслідування була призначена судово-медична експертиза, яка встановила відсутність діагнозу, зазначеного у виданих лікарем медичних документах.

За результатами проведення досудового розслідування слідчими Харківського районного управління поліції № 1 спільно зі співробітниками СБУ, за процесуального керівництва Київської окружної прокуратури службовій особі повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 5 ст. 27, ст. 336 (пособництво в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період) Кримінального кодексу України.

Підозрюваному загрожує до 5 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *