На Харківщині затвердили комплексну регіональну програму щодо якісного та корисного харчування

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Харківської обласної ради.

Основною метою Комплексної регіональної програми «Якісне та корисне харчування у закладах Харківщини» на 2024 – 2027 роки є реалізація запровадженої в Україні Стратегії реформування системи шкільного харчування, забезпечення різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти, культури, спорту, охорони здоров’я, соціального захисту Харківської області.

Крім цього, депутати Харківської обласної ради підтримали створення комунального підприємства «Обласний комбінат-харчування».

Реалізація Програми покликана підтримати вразливі групи населення та формувати усвідомлений вибір на користь здорового харчування. 

Заклади мають змогу визначатися із способами організації харчування – готувати страви у власних  харчоблоках, користуватись послугами кейтерингу або аутсорсингу.

Нагадаємо, реформа шкільного харчування розпочалася ще у 2020 році за ініціативи Олени Зеленської. Тоді Кабінетом Міністрів України було ухвалено Постанову про план заходів із реформування системи шкільного харчування. А вже наприкінці жовтня 2023 року Уряд затвердив Стратегію реформування системи шкільного харчування у закладах освіти. Вона розрахована на період до 2027 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *