На Харківщині запрацює мобільна стоматологія

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Завдяки співпраці керівництва Харківської ОВА, благодійного фонду народного депутата України Євгена Пивоварова, профільних Міністерств, БФ «За мирне небо Харкова» та Samaritan’s Purse на потреби регіону передали мобільну стоматологію. В межах проєкту «Smile for Heroes» використовується спеціально обладнаний автобус, що функціонує як повноцінний стоматологічний кабінет, забезпечуючи доступ до виїзних медичних послуг у віддалених громадах. Мобільною стоматологією вже здійснено 32 виїзди в 9 локаціях Харківської області, стоматологічну допомогу отримали 769 осіб.

«Нині надання якісних медичних послуг жителям області особливо на деокупованих територіях є важливим завданням. Працюємо з профільними Міністерствами, благодійними фондами та міжнародними партнерами задля посилення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я та забезпечуємо область. Мобільна стоматологія – ще один необхідний проєкт в цій галузі. Вдячні партнерам за пересувну клініку, продовжуємо працювати над подібними проєктами», – зазначив Олег Синєгубов.

Крім того, в межах проєкту «Power for Health» Україна отримала 2550 системи енергозбереження, з них 403 передали на потреби Харківщини. Загальна потужність – 2 МВт. Устаткування забезпечує накопичення енергії та виконує функції джерела електропостачання у випадку відключення електромережі. Системи передадуть до медичних установ регіону, навчальних закладів, підрозділів ДСНС, відділів ЦНАП та закладів соціального захисту населення.

«Подібні системи вже працюють в медзакладах Херсонщини. У випадках знеструмлення лікарень внаслідок обстрілів, завдяки цим системам вдається відновити електропостачання в операційних за лічені хвилини та рятувати життя українців. Переконаний, що дане устаткування доведе свою ефективність і на Харківщині», – зазначив народний депутат України Євген Пивоваров.

Отримати системи енергозбереження вдалося завдяки співпраці благодійників Direct Relief та Інституту телекомунікацій – Національного дослідницького інституту міста Варшава.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *