В Харківській області продовжують посилювати енергетичну безпеку

Питання децентралізації систем тепло- та енергопостачання в області обговорили під час зустрічі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова з представниками Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) та делегацією старших професійних співробітників та радників Конгресу США.

Цьогоріч російські окупанти здійснили дві масовані ракетні удари по об’єктам критичної інфраструктури Харківської області. Внаслідок влучань, об’єкти енергогенерації, водо-, газо- та теплопостачання зазнали масштабних руйнувань. Аби мешканці області мали доступ до всіх комунікацій для повноцінного життя, тривають відновлювальні роботи та децентралізація систем опалення. На Харківщині вже підключені та готові до опалювального сезону близько 10 когенераційних установок. 

«Наразі для нас пріоритетним завданням залишається успішне проходження опалювального сезону житлового сектору області. В самому Харкові мешкає близько 1,25 мільйонів людей, тож активно працюємо з міжнародними партнерами для відновлення пошкоджених котелень і забезпечення обласного центру та районів когенераційними установками, які вже продемонстрували свою ефективність в Чугуєві», – зазначив Олег Синєгубов. 

Під час засідання обговорили питання оперативної ситуації в Харківській області. Російські окупанти продовжують штурмові дії на Куп’янському, Вовчанському та Липецькому напрямках. Українські захисники надійно тримають позиції та дають відсіч окупантам. Водночас, окупанти вдосконалюють озброєння для ударів авіабомбами по цивільному населенню області. 

«Для ударів по цивільній інфраструктурі області, окупанти найчастіше застосовують авіабомби ФАБ-500. Ворог збільшив їх дальність з 40 до 80 кілометрів. Також окупанти випробовують на Куп’янському напрямку авіабомби ФАБ-1500 та ФАБ-3000, що мають страшну нищівну силу. Єдиний спосіб уберегти цивільне населення – посилення систем ППО області та дозвіл на знищення військових об’єктів, складів з боєприпасами і літаків на території рф західним озброєнням», – додав начальник Харківської обласної військової адміністрації. 

Також, учасники засідання обговорили гуманітарну ситуацію в Харківській області. Нині в регіоні налічується найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб – майже 530 тисяч. Людей забезпечують усім необхідним – гуманітарною допомогою, гігієнічними наборами, юридичним супроводом, грошовими виплатами від міжнародних партнерів, а за потреби житлом в місцях компактного розташування. У зв’язку з безпековою ситуацією триває евакуація родин з дітьми із 29 населених пунктів Куп’янського району. 

«Наша делегація та увесь американський народ підтримують жителів Харківської області. Світ продовжуватиме підтримувати Україну в боротьбі з агресією за свободу і незалежність», – зазначив старший віце-президент Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) Даніель Рунде.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *