Пожежі сухостою та сміття не вщухають і завдають збитків людям та довкіллю (ВІДЕО)

Протягом минулої доби підрозділи Служби порятунку 61 раз залучалися до ліквідації пожеж, пов’язаних з горінням сухої трави, торішнього листя, очерету та сміття. Їхня загальна площа склала близько 60,5 га.

Дані пожежі призвели до знищення чи пошкодження 1 покинутого приватного будинку та 4 господарчих споруд. На згарищі однієї з пожеж, що трапились у с. Павлівка Богодухівського району 31 березня, виявлено тіло загиблої жінки, 1983 року народження. Наразі слідчі органи з’ясовують причину її загибелі та виникнення загоряння сухої трави площею 1 га.

На території Вовчанського району виникло майже відразу 2 масштабні пожежі в екосистемах на загальній площі 9 Га. Так о 15:05 надійшло повідомлення про пожежу сухої трави та очерету на відкритій місцевості у селі Федорівка на площі 5 га, а о 15:40 — у м. Вовчанськ на площі 4 га. З цими пожежами боролись рятувальники 47-ї Державної пожежно-рятувальної частини та 38-го Державного пожежно-рятувального посту.

Також великі пожежі сухостою площею декілька га трапились у Балаклійському, Дергачівському, Харківському, Ізюмському, Чугуївському районах області. А менші пожежі — майже у всій території Харківщини.

Чи не єдиною причиною виникнення вчорашніх пожеж на відкритих територіях є людський фактор.

Як бачимо, попередження рятувальників справджуються, а легковажне ставлення до їхніх порад призводить до катастрофічних наслідків.

Тож, зважаючи на загрозу виникнення загорянь під час підвищення температурних показників, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів та на відкритих територіях, не провокуйте пожежі у природних екосистемах! Адже частіше за все, пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі житлових будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

 

ГУ ДСНС України у Харківській області

010421-2.jpg010421-5.jpg

010421-7.jpg010421-8.jpg

Більше фото