Дергачівский район: піротехніки знешкодили мінометну міну часів Другої світової війни

15 квітня саперами Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України проводила розмінувальні роботи в Дергачівському районі Харківської області.

Вони знешкодили мінометну міну діаметром 82 мм часів Другої світової війни, котру напередодні виявили будівельники під час проведення земельно-будівельних робіт за адресою: Дергачівський район, с. Семенівка, садове товариство “Піон”. Фахівці Дергачівського РВ ГУ ДСНС України у Харківській області ідентифікували цей боєприпас і повідомили піротехніків.

Після обстеження інших вибухонебезпечних предметів не виявлено. Знайдений боєприпас було знешкоджено на спеціальному підривному майданчику.

Головне управління Державної служба України з надзвичайних ситуацій у Харківській області вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

ГУ ДСНС України у Харківській області

150421-34.jpg150421-33.jpg