Цього року на Харківщині планують оздоровити близько 125 тисяч дітей

Такі дані навів заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Роман Семенуха.

«Минулого року дітей області оздоровлювали переважно у таборах на березі Азовського та Чорного морів або у Карпатах. На території Харківщини працював лише один стаціонарний табір», – розповів Роман Семенуха.

За його словами, у 2021 році організація оздоровлення дітей у Харківській області відновлюється. Цього року працюватиме 253 табори: 11 – стаціонарні та 242 – пришкільні. Це приблизно ¼ від загальної кількості. 

«Очікуємо, що на Харківщині оздоровляться близько 125 тисяч дітей, з них 78 тисяч – це діти, які підпадають під пільгові категорії соціально незахищених верств населення. Передбачається виділення з різних бюджетів понад 190 млн грн для оздоровлення дітей області», – зазначив Роман Семенуха.

Він зазначив, що для роботи таборів у карантинний період спеціальною постановою Кабінету Міністрів України визначено перелік умов. У першу чергу – спеціальна комісія, яка складатиметься з представників різних установ, має перевірити табір та дозволити його роботу.

«Вихователі працюватимуть вахтовим методом для того, аби зменшити кількість контактів. Збільшується відстань між ліжками. Є ще низка інших обмежень, насамперед – санітарно-гігієнічні засоби: маски, дезінфектори, до яких ми звикли вже другий рік у повсякденному житті», – розповів заступник голови Харківської ОДА.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація