Смачна запіканка з брокколі: рецепт із соковитими інгредієнтами

Соковита запіканка з брокколі

Запіканка з брокколі – це чудовий варіант страви для тих, хто хоче скуштувати щось особливе і смачне. Ця страва поєднує в собі солодку капусту з іншими смаколиками, такими як кабачки, морква і цибулина, а також м’ясну суміш. Що ще потрібно для справжньої смакоти?

Основні інгредієнти для запіканки з брокколі – це брокколі, кабачки, морква, цибулина, м’ясна суміш і сир. Приготування цієї страви дуже просте – спочатку підготовлюємо овочі, змиваємо і ріжемо на невеликі шматочки. Капусту можна використовувати як свіжу, так і попередньо відварену у молоці або випічці. Кабачки теж ріжемо на кружечки, а моркву натираємо на тертку.

Після підготовки овочів розігріваємо масло і смажимо цибулину до золотистого кольору. Додаємо м’ясну суміш і смажимо ще кілька хвилин до готовності. Потім видаляємо зайву рідину і додаємо овочі, перемішуємо і підсмажуємо протягом кількох хвилин. Додаємо сіль, перець і любі інші спеції за вашим бажанням.

Сирна запіканка

Інгредієнти:

  • 1 капуста
  • 2 моркви
  • 3 кабачки
  • 200 грам сиру
  • 1 цибулина
  • 3 яйця
  • 150 мл молока
  • 100 мл вершків
  • 3 столові ложки масла
  • сіль, перець, спеції за смаком

Приготування:

Приготування:

  1. Складаємо запіканку. Спочатку натираємо капусту, моркву і кабачки на невеликі шматочки.
  2. У сковороді розігріваємо масло і печемо овочі протягом 5-7 хвилин до готовності.
  3. У той же час готуємо сирний соус. У каструлі розтоплюємо масло, додаємо молоко і вершки. Змішуємо до однорідності.
  4. Додаємо сир і розтоплюємо його в соусі.
  5. Якщо соус занадто густий, можна додати трохи молока.
  6. Спеції додаємо за смаком: сіль, перець, зелена цибуля.
  7. У виливану форму кладемо шар капусти, потім шар овочів, потім шар сирного соусу.
  8. Повторюємо ці шари до закінчення інгредієнтів.
  9. Верхній шар повинен бути з сирного соусу.
  10. Запікаємо випічку протягом 25-30 хвилин в розігрітій духовці до золотисто-рудого кольору.
  11. Під час запікання необхідно періодично поливати верхній шар сирного соусу.

Коли запіканка готова, вона поєднується з м’ясними стравами або може бути самостійною стравою. Вона дуже смачна і ситна, а також корисна завдяки вмісту різних овочів і кальцію в сирі.

М’ясна запіканка

М

М’ясна запіканка – це ситна і смачна страва, яка зазвичай готується з м’ясом та овочами. Вона поєднує в собі смакові якості м’яса і натуральних інгредієнтів, що робить її справжнім джерелом задоволення для шанувальників м’ясних страв.

Для приготування м’ясної запіканки необхідно декілька основних інгредієнтів: м’ясо, овочі (наприклад, цибуля, капуста, кабачки, броколі, морква), молоко, сир, яйце, сухарі, спеції і сіль. Для прикраси можна використовувати свіжу зелень.

Спочатку приготовте м’ясну начинку. Для цього м’ясо (наприклад, свинину або яловичину) наріжте на невеликі шматочки і обсмажте на рослинному маслі до готовності. Додайте сіль, перець і інші спеції за смаком. Потім додайте нарізану цибулю і моркву, продовжуйте смажити до м’якості овочів.

Поки смажиться м’ясо з овочами, готуємо овочеву заправку. Для цього капусту змішуємо з рисовою мукою, додаємо молоко, яйце, сир, сіль і перець. Усе це добре перемішуємо.

Тепер займаємося овочами: кабачки наріжте на кружечки, а броколі розіб’ємо на суцвіття. Після цього кабачки обсмажте на рослинному маслі до золотистого кольору, а броколі варіть у киплячій солоній воді протягом 5-7 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Потім обсмажте броколі на рослинному маслі до золотистого кольору.

Попередньо розім’яте сухарі. Замащуємо форму олією і викладаємо на дно шар овочевої суміші, потім – шар м’яса з овочами. Повторюємо цю послідовність до кінця інгредієнтів. Зверху розсипаємо розмелені сухарі.

Запікаємо запіканку в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 30-40 хвилин. Після цього страву можна взяти з духовки, порізати на порції і прикрасити свіжою зеленню.

Овочева запіканка

Овочева запіканка

Овочева запіканка – це смачна страва, яка поєднується з різними овочами. У цьому рецепті ми змішуємо броколі, цибулину, капусту, кабачки, моркву та перець. Ці інгредієнти дуже добре поєднуються між собою і надають запіканці соковитий смак.

Інгредієнти:

  • 1 кабачок
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 1/2 капусти
  • 1 суцвіття броколі
  • 1 червоний перець
  • 2 столові ложки олії
  • 1 столова ложка масла
  • сіль, перець – за смаком
  • 100 грам вершків
  • 50 грам сиру
  • 2 столові ложки сухарів

Приготування:

  1. Спочатку ми натираємо кабачок та моркву на тертці.
  2. Цибулину нарізаємо невеликими шматочками.
  3. Капусту розрізаємо на невеликі смужки.
  4. Броколі розбираємо на суцвіття.
  5. Перець нарізаємо кубиками.
  6. На розігрітій олії обсмажуємо цибулину, додаємо кабачки і моркву, смажимо ще кілька хвилин.
  7. Додаємо капусту і броколі, перемішуємо і готуємо до готовності протягом 5-7 хвилин.
  8. Змішуємо овочі з вершковим соусом (вершки, яйце, сіль, перець), добавляємо сир і перемішуємо.
  9. Змащуємо форму маслом, викладаємо овочеву суміш, посипаємо сухариками.
  10. Запікаємо випічку в духовці протягом 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Овочева запіканка готова! Вона вийде ніжною, ароматною і дуже смачною. Ця страва стане чудовою альтернативою м’ясним запіканкам і підійде для вегетаріанців або тих, хто хоче рознообразити свій раціон. Подавайте запіканку з зеленою зелені та насолоджуйтеся її неповторним смаком!

Готуємо в мультиварці

Для приготування соковитої запіканки з брокколі в мультиварці нам знадобиться кілька інгредієнтів. Попередньо ми приготуємо брокколі – розберемо її на невеликі суцвіття. Також можна додати капусту, яка поєднується з брокколі дуже добре. Її також розбираємо на суцвіття.

Потім розігріваємо мультиварку і викладаємо в неї брокколі і капусту. Додаємо рисову молоко, вершки, сир та інші інгредієнти. Змащуємо маслом дно мультиварки, щоб страва не пригоріла під час печення. Також можна змішувати овочі з вершковим соусом, щоб вони стали ще соковитішими і ароматнішими.

Після того, як ми додали всі інгредієнти, закриваємо мультиварку і включаємо режим “випічка”. Запікаємо запіканку протягом 30-40 хвилин, періодично перемішуючи її. Додаємо спеції, сіль, перець за вашим смаком. Також можна обсмажити цибулину та кабачки на олії перед додаванням до запіканки.

Якщо ви бажаєте, можна також посипати запіканку сухарів або натертий сир сверху. Це додасть страві смачної хрусткої скоринки. Після готовності запіканку можна прикрасити зеленою петрушкою або іншою зеленню. Така запіканка з брокколі та капустою стане головною стравою на вашому столі, адже вона смачна, корисна і надзвичайно апетитна!