Холодногірський район: вогнеборці загасили пожежу, що виникла на балконі та розповсюдилась у житлову кімнату

20 жовтня о 17:18 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння на балконі на другому поверсі житлової дванадцятиповерхівки на вул. Холодногірській, 6 у Холодногірському районі Харкова.

За вказаною адресою направлено 4 відділення 6-ї та 3-ї Державних пожежно-рятувальних частин на автоцистернах та 1 автодрабину. Прибувши на місце, рятувальники встановили, що пожежа вже розповсюдилась всередину житлової кімнати та зачепила верхній балкон. Її загальна площа складала біля 25 кв.м. Розвідка пожежі також встановила загрозу мешканцям всього під’їзду, через щільне задимлення. Тому негайно було прийняте рішення про евакуацію. Під наглядом рятувальників на свіже повітря вивели 12 людей. Ніхто з них не постраждав.

Увійшовши всередину палаючої квартири, рятувальники побачили як палають домашні речі, меблі, все, що знаходилось у кімнаті та на балконі. Вогонь локалізували швидко, вже о 17:50. Повністю його приборкали о 18:55.

Завдяки оперативному втручанню співробітників ДСНС вдалось запобігти масштабних наслідків, які були б можливі у разі розповсюдження пожежі на верхні поверхи.

За попередніми даними причиною виникнення загоряння стало коротке замкнення електромережі.

 

ГУ ДСНС України у Харківській області

211021-1.jpeg211021-2.jpeg