На Близнюківщині люди скаржаться на чоловіка, який начебто ображає хвору сестру

У селі Якимівка місцеві мешканці поскаржились на чоловіка, який, начебто, ображає та б’є свою сестру з обмеженими можливостями.

Після смерті мами, 33-річною жінкою з обмеженими можливостями Олею, опікується двоюрідний брат – Олег. Він 5 років тому забрав сестру з Криму до себе в Якимівку, на Близнюківщині. Місцеві мешканці в один голос запевнили, односелець часто зловживає алкоголем та, начебто, б’є беззахисну дівчину.

 «Я лічно сама бачила, як він її бив. Я йому зробила зауваження. І я бачила, як він її бив. Я йому казала, за шо ти її бив? Оце, як п’яний буде оце так – проснувся, «Оля, налий! Оля, налий!» І ото всю ніч, буде через кожні 2 часа її будить, і буде Оля йому ходить наливать», – мешканці села Якимівка, Близнюківського району.

У чоловіка є старший син Ігор, який заступається за дівчину та виводить батька з довгих запоїв, наголосили селяни.

 «Ігор, наоборот, його строжить, шо якшо ти іще раз її, садист, тронеш, то я тобі руки поодбиваю по самі локті. Зачєм ти її обіжаєш?», – мешканці села Якимівка, Близнюківського району.

Опікун від коментарів не відмовився, запевнив, свою підопічну не ображає.

 «Ви її спросіть, обіжаю я її чи нє. Як це обіжаю, як це?

– Ну, ви б’єте її?

– Ну, вона бита, ви бачите?

– Та я ж не знаю.

– Нєт, конєчно, ну як її бить, ну як?»

Опікун акцентував, лише не дозволяє сестрі виходити за двір, бо боїться, що Оля не знайде шляху додому та заблукає.

 «Ну, вона зайде десь і де я її буду шукати? Було ж таке, шо я її шукав. Вона пішла до сина на пасіку», – Олег, опікун жінки з особливими потребами.

Сама Оля, хоч з синцями та кульгає, але відповіла, її ніхто не ображає.

 «Пока никто(не обижает). Все хорошо», – Оля, жінка з особливими потребами.

Опікун дівчини запевнив, у будинку є усі належні умови для проживання, тож сестра не має ні в чому потреби.

Надеждинський сільський голова Віктор Попілиш розповів, до Олега та його підопічної навідується, інколи разом з соцслужбами.

За словами чоловіка, опікун справді інколи зловживає алкоголем, але дівчину наче не ображає. Керівник наголосив, у спецзакладах дівчині було б  гірше, ніж з двоюрідним братом.

 «Ми приїжджали, з нею балакали. Він її не обіжає, нічого, і купує їсти усе – на машині привозять. Ми були і в хаті. Був порядок, все чисто,тільки там на вході були бджоли, но у нього пасіка стоїть у дворі, і там були бджоли на вході. А так все в порядку», – Віктор Попілиш, Надеждинський сільський голова.

Віктор Попілиш додав, проблемних родин, у яких справді ображали б дітей, чи вихованців у сільраді немає.