Як швидко приготувати дріжджові млинці: простий рецепт та поради

Як приготувати дріжджові млинці швидко

Дріжджові млинці – смачна традиційна страва, яку можна швидко приготувати вдома. Вони ідеально підходять як для сніданку, так і для полуденного перекусу. Незважаючи на те, що дріжджове тісто потребує часу для розкисання, але з нашим рецептом ви зможете отримати готові млинці швидше, ніж зазвичай.

Для початку, необхідно розчинити дріжджі у теплому молоці і дати їм “відростити” протягом кількох хвилин. Потім змішуємо це розчинення з борошном, додаємо яйця та невелику кількість відфільтрованої води. Добре вимішуємо тісто, додаючи багато повітря, щоб млинці вийшли пишні та рум’яні.

Саме для швидшого приготування млинців рекомендується вживати сковороду з антипригарним покриттям та нагріти її заздалегідь. Просто розплавте трохи масла на сковороді та починайте варити млинці з дріжджового тіста. Млинці буде достатньо обережно перевертати, аж поки вони не стануть золотистими і готовими до подачі. Якщо бажаєте, можна полити млинці свіжим фруктовим сиропом або натерти цедру лимону поверх.

Підвищуємо свій кулінарний IQ

Підвищуємо свій кулінарний IQ

Один із найпопулярніших страв української кухні – млинці. Вони можуть бути самостійною стравою або супроводом до насичених відварів та соусів. Тому, якщо ви шанувальник млинців, пропонуємо приготувати їх за рецептом з використанням дріжджів, щоб додати трохи оригінальності до звичайного смаку.

Почнемо з приготування тіста. Для цього знадобиться склянка молока, яке потрібно злегка нагріти, щоб дріжджі швидше активізувалися. Додаємо до нього столову ложку цукру і перемішуємо до його повного розчинення. В стаканчик злегка підігрітого молока добавляємо столову 2 ложки дріжджів і добре перемішуємо.

Потім відфільтровану воду, яку також слід нагріти, заливаємо в глибоку миску. Додаємо до неї замість молока, що активізувалося з дріжджами. Зверніть увагу, що температура води має бути достатньою, але не гарячою, інакше дріжджі помруть.

У миску з водою додаємо дріжджі, розчинені в молоці, та вимішуємо тісто. Краще використовувати дерев’яну ложку або шпатулю для цього, щоб не завдати шкоди дріжджам. Додавайте просіяне борошно поступово, продовжуючи змішувати, доки тісто не стане однорідним. Після цього додайте піалку нагрітого молока і знову перемішайте.

Іншим варіантом рецепту може бути використання яєць. Їх потрібно розбити, видалити жовтки і добре вимішати білки. Вдихнувши повітря, вони зроблять тісто ніжнішим і легким.

Тісто для млинців готове. Тепер залишається лише розігріти сковороду з невеликою кількістю розтопленого масла. Після нагрівання наскільки гарячу сковороду, викладіть на неї приготоване тісто ложкою. Розтягніть його по всій області сковороди, отримуючи тонкі млинці.

Печемо млинці з дріжджового тіста з обох сторін до золотистого кольору. Млинці з дріжджами можна подавати з будь-якими начинками, буде смачно незважаючи на їх простоту. Підсмажте кусочки м’яса або риби, закрутіть їх у млинці і залийте соусом. Або ж можете заварити каву або гарячий шоколад та подавати з млинцями на особливі або будні сніданки.

Влаштуємо Масляну сьогодні

Влаштуємо Масляну сьогодні

Сьогодні випічемо смачні млинці з дріжджового тіста. Для цього вам знадобиться:

  • 300 г просіяного борошна;
  • 7 г дріжджів;
  • 1 піала теплої відфільтрованої води;
  • 1 піала теплого молока;
  • 2 яйця;
  • 20 г розтопленого масла;
  • сіль за смаком.

Крок 1: Розчиніть дріжджі в піалі теплої відфільтрованої води. Додайте трохи муки і залиште на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.

Крок 2: Вимішайте тісто. У великій мисці змішайте борошно, сіль, яйця, розтоплене масло і активовані дріжджі. Додайте тепле молоко і поступово додавайте муку, замішуючи тісто. Тісто має бути гладке і однорідне.

Крок 3: Залиште тісто на 1-2 години, щоб воно піднялося і збільшилося в об’ємі.

Крок 4: Розігрійте сковороду з олією або маслом. Ложкою налийте тісто в гарячу сковороду. Якщо хочете отримати більші млинці, налейте більше тіста.

Крок 5: Обсмажуйте млинці з обох сторін до золотисто-коричневого кольору.

Подаємо такі млинці з сметаною або різними начинками за вашим смаком. Смачного!

Готуємо млинці по-слов’янськи

Готуємо млинці по-слов’янськи

Якщо ви хочете приготувати просіяного млинці з дріжджів, то краще використовувати відфільтровану воду, так як вона допоможе отримати більш м’яке тісто. Для приготування таких млинців потрібно розмішати дріжджі з теплом водою і залишити на кілька хвилин, щоб вони активувалися. Потім дріжджову розчин додайте до просіяного борошна, додайте молоко та масло, вимішайте гладке тісто.

Можна також використовувати яйця для приготування млинців. Їх потрібно розбити у окрему піалу і ретельно вбити до утворення густої піни. Потім додаємо яйця до тіста і знову вимішуємо. Такі млинці будуть ще смачнішими і повітрянішими.

Приготування млинців на дріжджах може зайняти трохи більше часу, ніж приготування звичайних млинців. Тому варто заздалегідь підготувати всі інгредієнти і поставити тісто на опару. Дуже зручно буде використовувати сковороду з незліпляючим покриттям, такі млинці не спечуться і не випадуть.

Після приготування тіста і розігрівання сковороди можна приступати до нагрівання млинців. Злегка змащуємо сковороду маслом і вирівнюємо її. Потім викладаємо ложкою тісто і розподіляємо його по всій площі сковороди. Незважаючи на те, що дріжджі додаються до тіста, млинці варяться дуже швидко – всього кілька хвилин з кожного боку.