У Лозовій почали розповсюджувати наркотик, який викликає рак +vd

 

Цей препарат виготовляють з курячого посліду та вапна.  Захоплюються ним здебільшого підлітки та молодь.

Сучасні наркомани стали винахідливішими, каже лікар-нарколог Світлана Даниленко. Вони виготовляють наркотики майже зі всього – пігулок, сірки, інколи навіть з пральних порошків. Вколюючи такі суміші у вени, люди швидко помирають.

Неін’єкційні наркомани починають балуватися так званим насваєм. До нас його завезли з Південної Азії. Цей препарат виготовляється з курячого посліду та вапна. Він роз’їдає зуби і навіть кістки, а ще призводить до раку гортані та рота.

Популярні у Лозовій також  конопляні препарати. Серед них і так звана травка. Ці наркотики стали агресивнішими. За словами Світлани Даниленко, від них люди тепер частіше втрачають розум: намагаються вкоротити собі віку або трощать усе вдома.

Чоловік на ім’я Андрій 10 років вживав наркотики. Гроші на них крав – сидів у тюрмі. Потім набрався сил і зав’язав, однак залежність все одно не відпустила. Тепер чоловік пиячить. Каже, ворогові б такого життя не побажав. Він переконаний, що у захоплення наркотиками лише три фінали – тюрма, психлікарня або могила.

На обліку у наркологічному відділенні Лозівської міської лікарні близько стоїть 173 наркозалежних. У нас їх втричі більше, ніж в області. Лише 5% таких хворих виліковуються.

Анна Скрипник

 

{flv}17_02_12_narkolog{/flv}