Лозівчан масово залучають до підписання комунальних договорів +vd

 

Люди мають укласти угоди на отримання послуг тепло і водопостачання, а також обслуговування будинків.

“З’явіться в абонентний пункт для укладання договорів”. Роздруківки з подібним текстом почали отримувати мешканці лозівських багатоповерхівок. Масове підписання договорів зініціювала «Житлова управляюча компанія».

Люди мають укласти угоди на отримання послуг тепло- і водопостачання, а також обслуговування будинків. Більшість лозівчан, не вагаючись, підписують ці документи, не читаючи і не вдаючись у ризики, які їх можуть  підстерігати.

Споживачі по-різному ставляться до цих документів. Одні кажуть, що договори нічого не гарантують. Інші вважають їх ледь не сертифікатом права власності на житло.

Працівники ЖУКа переконують: це типові договори між споживачами та комунальними службами. Такі угоди підписують по всій країні. Щоправда, лозівські договори трохи допрацювали. Врахували індивідуальні потреби споживачів.

Правозахисники радять людям вносити зміни до існуючих договорів і лише потім їх підписувати. Угоди слід укладати не з управляючою компанією, а напряму з «Тепловими мережами», «Лозоваводоканалом» та так званими ЖЕКами.

Виконавці послуг сміливо можуть назвати ці договори недійсними, коли справа дійде до суду, каже юрист Костянтин Семитоцький.  Тепловики, водяники та ЖЕКи просто скажуть, що не просили ЖУКа укладати за них ці угоди. Аби застрахуватися від таких випадків, слід принаймні вимагати копію довіреності. У ній зазначається, що водяники, тепловики та жеки доручили ЖУКу укладати угоди зі споживачами.

Окрім цього, людям обов’язково повинні давати усі додатки, які вказані у договорах. Правозахисник Костянтин Семитоцький переконаний, що лозівські договори захищають здебільшого права комунальників. Людям слід ретельно вивчати ці документи, перед тим як підписувати. На ознайомлення з договорами закон дає 20 днів.

Анна Скрипник

 

{flv}6_03_12_dogovory{/flv}