Лозівських собак забирають до харківських притулків +vd

 

Відловлення бродяжок дорого коштує місту, однак іншого вибору у лозівських комунальників немає.

Зараз школярка Наталка без страху грається з домашньою собакою Пальмою. Дівчині знадобилося більше місяця, щоб знову навчитися спокійно реагувати на собачий гавкіт. Це після того, як школярку ледь не роздерли бродяжки біля рідної 12 школи.

Тоді Наталку врятували випадкові перехожі. Вони відбивали дівчину від агресивних собак палицями.

Мама Наталки Тетяна з сумом пригадує той день. Каже, донька прийшла додому заплакана у пошматованій куртці.

Про випадок з донькою жінка сповістила міськвиконком. Через місяць звідти прийшла відповідь: буде вжито необхідні заходи. Згодом одного собаку дійсно відловили біля школи.

Головний ветеринар району Олександр Гончаров розповідає: з осені за бродяжками полюють харківські собаколови. Вони збирають лозівських собак та відвозять їх до харківських притулків.

В управлінні житлово-комунального господарства, кажуть, що відловити 1 собаку місту коштує 250 грн. Цього року харків’яни не зловили ще жодної бродяжки. Загалом же протягом року мають вполювати 52 собаки – це утричі менше, ніж у 2011.

Тоді бродяжками займався переважно КП «Комсервіс». Підприємство придбало спеціальний шприцемет. Його заряджали препаратом детилен. Він присипляв собак. Восени детилен заборонили – шприцемет тепер простоює.

Заміни детилену поки що немає, а його використання суперечить закону, каже Олександр Гончаров. Робота ж собаколовів задорога, тому до харківських притулків забирають мало бродяжок.

Однак, крім відловлення, немає інших варіантів. Ветеринари кажуть — не відстрілювати ж собак на очах у дітей.

Анна Скрипник

 

{flv}13_03_2012_bezprutylni sobaku{/flv}