Лозівські комунальники пояснили, чому дорожчає квартплата +vd

 

Новий тариф на обслуговування житла дозволить ЖЕКам не скорочувати людей і робити більше поточних ремонтів.

Тариф на обслуговування житла збільшується з 1 червня. Таке рішення прийняв виконком Лозівської міськради. У середньому квартплата у Лозовій дорожчає на 52%.

Востаннє тариф зростав у 2009 році. З того часу його складові подорожчали. Зокрема, мінімальна зарплатня — в 1,7 рази, зазначив директор КП “ЖУК” Сергій Єршов.

Невідповідність тарифу призвела до скорочення працівників у ЖЕКах, говорить директор одного з них — ПП “Добробут” Станіслав Чиж. Якість робіт від цього не покращується, констатують комунальники.

За словами Сергія Єршова, новий тариф є компромісним. Подорожчання не перевищує однієї гривні на кожному квадратному метрі — аби люди змогли платити. Однак воно дає можливість у півтори рази збільшити обсяги поточних ремонтів.

Економічний ефект від нових тарифів комунальники сподіваються побачити за 3 місяці після запровадження, коли споживачі адаптуються. І цього разу, на відміну від попередніх подорожчань, лозівчанам таки обіцяють покращення послуги. Зокрема, нова квартплата передбачає ремонт 6 тисяч квадратних метрів покрівель на рік. Це втричі більше, ніж минулоріч.

 

 

 

{youtube}eyBtA3Cr9N4{/youtube}