Лозівська міліція попереджає: перед відпусткою убезпечте житло +vd

Протягом літа 2011 року злодії обікрали 20 квартир, повідомила помічник начальника лозівської міліції Тетяна Носова.

Квартири відпочиваючих — найбільш привабливі для злочинців, говорять у лозівській міліції. Людей довго немає вдома, вони не заскочать крадіїв на гарячому і навіть не одразу дізнаються про свою біду. Злочинці проникають у домівки через вікна у будь-яких рамах, через незачинені кватирки і через неякісні двері зі слабкими замками.

 

Надійний замок не може бути дешевим, переконують правоохоронці. Він повинен мати кілька ригелів, а ще краще, коли замків — два. Металопластикові вікна, як і звичайні, легко піддаються злочинцям, тому і захищати їх варто так само, радять міліціянти. На перших і останніх поверхах не завадить решітка. Також це стосується вікон над козирками, трубами й іншими конструкціями.

Крім того, правоохоронці рекомендують на час від’їзду створити видимість своєї присутності — залишити світло, радіо, попросити надійних родичів або сусідів забирати пошту.

Однак, як стверджують у лозівській міліції, найкращим способом убезпечити домівку від злочинців є встановлення охоронних систем.

Валерія Гецко

 

{youtube}aAtME4opiAA{/youtube}