У Лозовій пройшов окружний з’їзд благодійного фонду «Патріоти» +vd

На з’їзді 21 липня обрали окружну опікунську раду благодійного фонду «Патріоти» і затвердили  бюджет на 2012 рік.

 

 

З’їзд благодійної організації став урочистим початком відновленої роботи фонду у 5 районах Харківщини та у місті Лозова. На зібрання окрім лозівчан прибули делегати з Кегичівського, Зачепилівського, Красноградського, Сахновщинського та Лозівського районів.

На початку урочистого зібрання виступаючі згадали історію благодійної організації. Фонд створювався у 2003 році  за ініціативи народного депутата Верховної Ради України 4 скликання Анатолія Гіршфельда. «Патріоти» – єдина в Україні організація, у якій гроші розподіляють самі люди. Кожна громада на своїх сходах обирає довірених осіб – вони і є представниками фонду на місцях. На з’їзді вшанували тих, хто працював на громадських засадах довіреними особами у 2003-2006 роках, і кому земляки сьогодні знову надали свою довіру.

Зворушливим моментом з’їзду стали розповіді тих людей, яким фонд допоміг з операціями і лікуванням. Катерина Зайцева з Михайлівки Лозівського району приїхала на з’їзд з онуком Сашком. У 2004 році хлопчик захворів і йому потрібна була термінова операція, з якою і допоміг фонд. А Марії Іванівні Кобель з Красноградщини «Патріот» оплатив дві операції на очах.

На з’їзді була обрана окружна опікунська рада благодійного фонду «Патріоти». В неї увійшли голови районних опікунських рад, керівники 5-ти районів округа та міста Лозової.

Голова окружної опікунської ради благодійного фонду «Патріоти» Анатолій Гіршфельд, оголосив, що річний бюджет фонду становитиме 2 мільйони гривень – з них 500 тисяч – це так званий спецфонд. Гроші між всіма районами та містом Лозова ділитимуть порівну.

Інна Воробйова

 

{youtube}GoNPQYoz3QA{/youtube}