У Лозовій учні з усіх шкіл зібралися, щоб вшанувати пам’ять Кобзаря

11 березня у  Лозівській ЗОШ №7 провели фестиваль читців  «Тарасовими шляхами».

Щороку учні з усіх навчальних закладів збираються, щоб вшанувати пам’ять Кобзаря.
Раніше захід проводили як конкурс, але вирішили змінити умови, розповіла організатор цьогорічного фестивалю у Лозівській ЗОШ №7 Галина Семко.

«Спочатку це було ніби змагання, був конкурс. Але потім ми вирішили, що краще, коли діти просто згадають Шевченка, прочитають його поезії, поезії про нього, заспівають пісень на його слова. І таким чином вшануємо пам’ять нашого Тараса Шевченка», –  Галина Семко, вчитель української мови та літератури ЛЗОШ№7.

Учасники фестивалю розповіли, чи не складніше у читанні віршів Шевченка передати емоції автора.

«Якщо говорити за вірші, то їх потрібно відчути душею. Тобто, щоб їх подати глядачеві дуже гарно, щоб сподобалось, то потрібно проникнуть в вірш»,– Борис Прокопенко, учень 11 класу ЛЗОШ №1

«Потрібно, гадаю, прочути всім серцем настрій, як би це не звучало, але це так і є. Адже це старий вірш, але для кожних століть, я вважаю»,– Софія Кишковарова, учениця 8-б класу Панютинської ЗОШ№1

Окрім учнів з усіх навчальних закладів, на захід запросили хор «Сузір’я» Лозівського вищого коледжу мистецтв. Студенти заспівали гімн України та пісню на слова Тараса Шевченка.