З 1 травня запрацювала пеня за борги з компослуг: що чекає лозівчан?

Закон про пеню почав діяти з 1 травня. Міські керманичі розповіли, поки не знають, як діятиме механізм нарахування.

Секретар міськради Сергій Коба запевнив, зараз лозівчанам поки не нараховують пеню за борги з комунальних послуг. Керівник наголосив, містянам не варто хвилюватися, адже за кожен день  боргу нараховуватимуть  0,01 відсотка. Тобто люди, які накопичили тисячу гривень – матимуть заплатити 35 гривень на рік.

«Якщо рахувати період на рік, то це виходить 3.5%. Тобто, якщо у вас заборгованість 100 гривень, то за рік ви додатково сплатите 3.5 гривні. Це не ті гроші, за які потрібно дуже переживати. Тобто ми будемо розбиратися  і старатися так, щоб наші лозівчани взагалі не постраждали. Але хочу запевнити, що там не ті штрафні санкції, яких варто дуже-дуже боятися», – Сергій Коба, секретар Лозівської міської ради.

Вже відомо, що пеню не сплачуватимуть ті, хто має борги з заробітної плати. Їм потрібно буде надати довідки про це. Принести їх, попередньо, потрібно буде до «ЖУКа». Більше керівники міста обіцяли розказати, коли матимуть чітке положення про те, як та до кого застосовуватимуть штрафні санкції.