Смачно готуємо путасу в духовці: рецепт та поради

Як смачно приготувати путасу в духовці

Путаса – це неймовірно смачна страва, яка вже давно завоювала серця українських гурманів. Її готують з риби, а саме з морської або прісноводної риби. Таким чином, виходить дуже ситна та корисна страва, яка містить багато вітамінів та мікроелементів.

Для приготування путаси нам знадобиться свіжа риба. Спочатку, ми почистимо її від шматочків м’яса, кісточок та плавників. Після цього промиємо її під холодною водою та розріжемо на шматочки.

Пасеровані шматочки риби змішуємо з тертими на тертці овочами, такими як цибулина та морква. Додаємо також натерте яйце, яке допоможе зв’язати всі інгредієнти разом. За смаком солимо, додаємо спеції та знову перемішуємо.

Готову масу розкладаємо у виготовлену форму для запікання та відправляємо в духовку на кілька хвилин. У протилежному випадку, юшка з путаси може втратити свій смак та стати некорисною.

Після виходу путаси з духовки, прикрашаємо її відваром з риби. Для цього варимо рівень риб’ячої юшки та додаємо в неї скоринку цибулі, олію та спеції. Заливаємо путасу цією юшкою та подаємо на стіл.

Таким чином, за допомогою цього рецепту ви зможете приготувати надзвичайно смачну та корисну страву – путасу. Ідеально підготуйте рибу, змішайте з овочами та яйцем, запекайте у духовці та прикрасьте юшкою – і наші гості будуть в захваті від вашого кулінарного майстерності!

Смажимо рибку нашвидкуруч

Смажимо рибку нашвидкуруч

Приготування страви “Смажимо рибку нашвидкуруч” – це швидкий спосіб задовольнити голодний шлунок. Для цього нам знадобиться свіжа риба, наприклад, юшка або путаса.

Спочатку ми підготовлюємо рибу, промиваємо її і очищаємо від кісточок. Потім рибу натираємо сіллю і залишаємо на кілька хвилин, щоб вона покрилася соком.

Після цього ми можемо приготувати рибу у духовці. Для цього беремо пасеровану моркву, цибулину і розміщуємо їх на дні форми для запікання. Потім кладемо рибу на верх і посипаємо її меленим морквяним тертцем.

Далі змішуємо яйце з олією і додаємо до риби. Відправляємо форму з рибою в духовку на 20-30 хвилин при температурі 180 градусів. Коли страва готова, вона виходить дуже смачною і апетитною.

Смажимо рибку нашвидкуруч – це простий і швидкий рецепт, який містить мінімум складників і котлетки смажаться на конфорці чи в духовці. Таким чином, ми можемо швидко приготувати смачну страву для свого столу.

Приготування

Приготування

Для приготування путасу в духовці потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти. Перш за все, очистимо рибу від луски і кісточок, промиємо її під холодною водою. Далі рибу розріжемо на шматочки і просолимо за смаком.

У іншій мисці змішуємо мелений м’ясо, яйце, цибулину та сіль. Отриману масу натираємо наші шматочки риби.

Далі ми шпікуюмо рибу, для цього використовуємо маленькі шматочки шкірки, які розрізаємо з проміжками. До кожного проміжку вставляємо шкірку та прикріпляємо плавники.

У великій сковорідці нагріваємо олію та обсмажуємо наші путаси по обидва боки до золотистого кольору.

Потім викладаємо путаси в форму для запікання, додаємо котлетки з м’ясної маси та шматочки моркви. Зверху заливаємо все це юшкою з пройденим маслом та варимо на слабкому вогні протягом 10-15 хвилин.

Після цього страву відправляємо до духовки та готуємо приблизно 20 хвилин при температурі 180 градусів. Після готування путасу виймайте з духовки, дайте трохи вистояти та подавайте на стіл. Смачного!

Готуємо путасу в яєчно-майонезному клярі

Щоб приготувати путасу в яєчно-майонезному клярі, спочатку ми підготуємо рибу. Вибираємо свіжу рибу без кісточок, таким чином покращимо смак нашої страви. Промиємо рибу і почистимо від шкірки та плавників.

Далі ми приготуємо кляр з яєць та майонезу. Розбиваємо яйце у миску і додаємо майонез. Змішуємо їх до однорідної консистенції.

Після цього ми ріжемо моркву на натерті шматочки. Для цього використовуємо тертку з великими отворами. Натираємо моркву і додаємо її до кляру.

Тепер ми меленим крізь м’ясорубку цибулину і додаємо її до кляру. Цибуля містить багато корисних речовин, які покращують смак страви. Добре перемішуємо всі інгредієнти.

Далі варимо путасу. Розігріваємо духовку до необхідної температури і розкладаємо путасу на підготовлену форму. Наші котлетки розташовуємо рівномірно, щоб вони однаково приготувалися.

Покладемо форму з путасою в духовку і готуємо протягом 30-40 хвилин. Раз в 10 хвилин змащуємо путасу олією, щоб вона стала золотистою і хрусткою.

Коли путаса готова, виймаємо її з духовки і заливаємо смачну яєчно-майонезну кляром. Подавати путасу можна з вареною картоплею, салатом або як головну страву на стіл.

Запечена риба на овочевій подушці

Запечена риба на овочевій подушці

У цьому рецепті риба підготуватися дуже смачно, а овочева подушка надає страві особливий смак. Почнемо з приготування овочевої подушки. Для цього почистимо і промиємо моркву, а потім на тертці натираємо її на дрібні шматочки. Таким самим чином готуємо цибулину. На промаслену сковороду кладемо моркву і цибулину, пасеровані їх протягом 5 хвилин.

Рибу підготуємо до запікання. Для цього почистимо її від шкіри і внутрішності, мелений хвилин 10. Далі приготуємо рибу, приправивши її сіллю і меленим перцем, і покладемо на овочеву подушку. Виберемо форму для запікання і змастимо її олією, потім розкладемо рибу з овочами.

Для приготування соусу змішуємо відвар нашій путасі, цедру з лимона, розтоплене масло і розбите яйце. Солимо і перчимо за смаком. Запікаємо рибу в духовці при температурі 180 градусів протягом 30-40 хвилин. Підсередину риби можна вставити маленький шматочок масла, це додасть ще більше соку і м’якості страві.

Готову запечену рибу на овочевій подушці подаємо до столу, прикрасивши її зеленню і лимоном. Ця страва виходить дуже смачно і ситно, а овочева подушка робить її особливо соковитою і ароматною.

Дієтичні котлети з путасу

Путаса – це риба, яку можна використовувати для приготування різноманітних страв. Одним з варіантів приготування є дієтичні котлети з путасу. Ця страва дуже смачна і корисна для організму.

Для приготування котлет потрібно взяти мелений путасу. Рибу промиваємо, почистимо від кісточок і шматочків скоринки. Додатково можна промити її в холодній воді, щоб позбутися неприємного запаху. Потім путасу перемелюємо в м’ясорубці або блендері.

До отриманої маси додаємо пасеровану цибулину, натерту моркву і яйце. Все це добре змішуємо. Можна додати трохи тертого сиру, щоб котлети були соковитішими і ароматнішими.

Формуємо масу у вигляді котлеток і відправляємо їх в духовку, розігріту до 180 градусів. Котлетки печемо протягом 20-25 хвилин, періодично перевертаючи їх, щоб вони рівномірно просмажилися.

Під подачу котлетки можна приготувати юшку або суп з путасу. Для цього варимо рибу в окропі або зеленому борщі, додаємо улюблені спеції і олію. Таким чином, отримуємо смачну та здорову страву на наш стіл.

Ароматна і легка юшка в домашніх умовах

Юшка – це смачна страва, яку можна легко приготувати в домашніх умовах. Вона таким чином організму надає потрібні вітаміни та мінерали. Юшка є дуже корисною і насиченою стравою, яка містить багато білка та інших поживних речовин.

Для приготування юшки перш за все підготувати всі необхідні інгредієнти. Зазвичай наші бабусі приготовляють юшку з кісточок риби, яка додає особливого смаку страві. Щоб видалити неприємний запах, кісточки риби промивають і прокип’ячують. До киплячої води додаємо кісточки риби і варимо на середньому вогні протягом 15-20 хвилин.

Після цього видаляємо кісточки риби з юшки, а саму юшку проціджуємо. У іншій каструлі розігріваємо олію, додаємо наші пасеровані овочі (цибулину, моркву) і смажимо до золотистого кольору. Далі додаємо терту моркву і змішуємо. Додавши трохи води, варимо овочеве рагу на маленькому вогні ще 5-7 хвилин.

Далі додаємо овочеве рагу до юшки, солимо за смаком та змішуємо. Варимо юшку на помірному вогні протягом 10-15 хвилин, поки овочі стануть м’якими.

Подаємо гарячу юшку на стіл з додаванням свіжого зеленого листя. Її можна подавати окремо або разом з котлетками з риби. Ця страва виходить дуже смачною та поживною, ідеально підходить для легкого обіду або вечері.