Працівники ЛКМЗ попросили губернатора посприяти заводу із замовленнями +vd

Під час візиту до Лозової 24 жовтня губернатор Михайло Добківн ознайомився з роботою Лозівського ковальсько-механічного заводу і зустрівся з колективом підприємства.

Люди просили, аби губернатор допоміг домовитись з ХТЗ про замовлення мостів для тракторів. Воно дасть 600 робочих міст лозівському заводу. Михайло Добкін обіцяв зайнятися цим питанням одразу після виборів.

У свою чергу, Анатолій Гіршфельд, голова ради директорів індустріальної групи «УПЕК», куди входить ЛКМЗ, пояснив: залежність ковальсько-механічного від ХТЗ слабшає. Обсяг продукції для тракторобудівного з 90% зменшився до 20%.

Проблему з ХТЗ можуть вирішити і загальнодержавні зміни, у цьому переконані обидва керівники. Треба вводити мито на ввезення дешевої закордонної техніки і розвивати власне виробництво.

Підтримка держави та регіональної влади допоможе зберегти робочі місця на підприємствах та створити нові. Без такої допомоги заводам дуже важко розвиватися. Однак, якщо є гарні фахівці і розумні керівники, виробництва виживають. Так, на ЛКМЗ зараз працює біля 3 тисяч людей, і завод допомагає місту. Одним з останніх дарунків підприємства стало декоративне огородження Меморіалу Слави.

Анна Скрипник

 

{youtube}Z-XYOulRMeU{/youtube}