Опозиціонери Лозівської міськради пояснили, що сталося з їхньою фракцією +vd

Фракція померла — нехай живе нова фракція. У Лозівській міській раді опозиція розпустилася і знову зібралася, але вже у новому форматі.

Вони хочуть врятувати Юлію Тимошенко, пояснює перипетії у міськрадівській опозиції її лідер Сергій Коба. На останній сесії міськради оголосили про розпуск фракції “Батьківщина” і створення нової — “УДАР за Батьківщину”. Приводом став вихід з партії Тимошенко трьох депутатів міськради — Серія Коби, Євгена Коби й Ольги Гриньку. А причиною є їхнє невдоволення передвиборчою кампанією: у Лозовій штаб “Батьківщини” змінив адресу і агітацію практично не проводив, говорить Сергій Коба.

“Спостерігаючи за тим, як бездарно опозиція проводить ці вибори, те, що, фактично, партія “Батьківщина” припиняє своє існування, я вбачаю єдину можливість виходу Юлії Тимошенко з тюрми президентські вибори 2015 року, перемогти на яких має реальний шанс тільки Кличко на сьогоднішній день. Тому ми прийняли рішення підтримати цю політичну силу”, – пояснив опозиційний лідер.

Поки що, за словами Сергія Коби, ніхто з тих, хто залишив лави “Батьківщини”, не вступив до партії “УДАР”. Вони знову концентрують опозицію навколо себе.

Крім них, до новоствореної фракції увійшли депутати Ткач і Войцехович — поки що члени “Батьківщини”. Позафракційними залишаються батьківщинівці Коломак і Красноперов. Ігор Коломак категорично не погоджується з тезою про смерть партії.

“Партія — це люди, які займаються спільною справою. Якщо у когось є інша мета і він знаходить собі застосування в інших партіях, то це його особисте рішення. Ну як можна допомогти вийти Юлії Володимирівні з тюрми, залишаючи лави партії, яку вона очолює? Я цього тільки не розумію”, – говорить він.

Депутат міськради Сергій Красноперов очолює передвиборчий штаб “Батьківщини” у Лозовій. Він не погоджується, що агітаційна кампанія провалена. Говорить, опозиції взагалі важко агітувати: таких грошей, як у влади, в неї немає, крім того, останнім часом партію залишило багато людей. Серед них ті, хто її фінансували, й ті, хто очолювали осередки.

“Партія, я так вважаю, – це великий корабель. У певні моменти життя на нього заходять люди, інколи сходять. Але він пливе. На сьогоднішній день він трохи уповільнив хід. Але відомі особи з нього вже побігли”, – сказав Сергій Красноперов.

І він, й Ігор Коломак продовжуватимуть свою депутатську діяльність у міськраді, як і раніше, говорять вони. Тільки тепер поза фракцією. Депутати Ткач і Войцехович, найшвидше, будуть виключені з партії за співпрацю з тими, хто пішов (вони увійшли у новостворену фракцію).

Попри усі ці потрясіння, опозиція у Лозовій збирається працювати ще активніше, говорить Сергій Коба. Він зібрав більшість соратників навколо себе і планує використовувати у міськраді прийоми Кличка. Не бійцівські — політичні.

Валерія Гецко

 

{youtube}5wzHSrxeRPA{/youtube}