Шукають незаконно зайняті землі: податківці почали операцію «Урожай»

Торік фермери Лозівщини та 2 сусідніх районів сплатили 7 мільйонів гривень податку на землю, цьогоріч сума має збільшитися до 12 мільйонів.

Про це 13 червня повідомила керівник Лозівського управління головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області Яна Конюк-Потапова. За словами керівниці, податківці  знайшли більше тих, хто обробляє землю, а податок на неї не сплачує.

Незаконно зайняті землі податківці шукають в межах операції «Урожай». До осені виявлятимуть неплатників податків, шукатимуть нелегально працевлаштованих та неоформлені засіяні поля. Торік, засіяних полів, з яких не сплачували податки, знайшли близько 100 гектарів  на Лозівщині, Близнюківщині, Первомайщині.

 «Нараховувались збитки. Вони були сплачені  до місцевого бюджету. Було виявлено близько 100 гектарів засіяної землі, без сплати податків і близько 150 тисяч гривень було перераховано до місцевого бюджету», – Яна Конюк-Потапова, керівник Лозівського управління головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області.

Працівники фіскальної служби також нагадали усім, хто не оформив ФОП, але своєю технікою  обробляє людям землю та бере за це гроші – сплатити за це податок.

 «Якщо громадянин надає послуги з обробітку землі, не є ФОП, він зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподаткованого доходу, та сплатити податок з таких доходів. Доходи від обробки землі оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовим збором 1.5 %», – Яна Конюк-Потапова, керівник Лозівського управління головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області.

У фіскальній службі попросили усіх, хто знає про факти порушення законодавства, несплату податків чи незаконний обробіток землі, повідомляти за телефоном 0245 70 49 9 або 0248 32 23 8