Проводили досліди та грали: у «Зміні» дітям допомагали обрати майбутній фах

У літньому дитячому таборі «Зміна» для дітей влаштували майстер-класи, показували хімічні та фізичні досліди та грали.

19 червня Лозівський міськрайонний центр зайнятості допомагав юним відпочивальникам обрати майбутню професію.

Відпочивальники дитячого табору «Зміна» разом з фармацевтами проводять хімічні досліди. Виготовляють червону ікру та проводять експерименти з лимонною кислотою та содою. Шестикласник з Харкова Саша поділився, раніше нічого подібного не робив. Експериментувати з різноманітними речовинами сподобалося. Хлопець сподівається, що у подальшому зможе дізнатись чимало цікавого на уроках  хімії.

 «Интересно, как из жидкого состояния гель превращается в затвердевшее. Я просто взял баночку, мне туда шприцом что-то налили и сказали перемешать, вот я и мешаю. Интересно, у меня в школе такого нету. Думаю, когда появится, то я буду это с радостью учить», – Саша, відпочиває у таборі «Зміна».

Майстер-класи для дітей провели представники різних навчальних закладів Харківщини.

Запросили їх поспілкуватися зі  школярами та представити цікаві професії спеціалісти Лозівського міськрайонного центру зайнятості разом з обласними колегами.

 «15,16 років і далі вже потрібно, щоб сформувалося бачення майбутньої професії, а в такому віці цікаво, ще є з чого обирати, і наші спеціалісти допомагають  в цьому», – Олена Богимська, керівник Лозівського міськрайонного центру зайнятості.

Протягом кількох годин діти також  розгадували ребуси та грали в ігри на свіжому повітрі. Юні відпочивальники показували та відгадували різноманітні професії.

У Лозівському центрі зайнятості наголосили, сподіваються, що завдяки таким профорієнтаційним заходам діти зможуть краще зрозуміти тонкощі професій та визначитися зі своїм майбутнім фахом. Побувати у «Зміні»  спеціалісти планують ще кілька разів до вересня.