Рецепти приготування узвару з шипшини крок за кроком

Узвар з шипшини покрокові рецепти

Узвар – це напій, який відомий в українській кухні з давніх-давен. Його готують з різних фруктів та ягід, а сьогодні ми розкажемо вам про рецепт узвару з шипшини. Це плід шипшини, який дуже багатий на вітамін С та інші корисні речовини. Тому узвар з шипшини – це не тільки смачний, але й дуже корисний напій.

Спочатку ми беремо шипшину і промиваємо її у холодній воді. Далі виглядів ми відокремлюємо плід від кісточок і просушуємо його. Тепер, коли шипшину готову до використання, почнемо готувати узвар.

Беремо товстостінну каструлю і заливаємо її водою. До води додаємо шипшину і ставимо каструлю на вогонь. Чекаємо, поки вода закипить, а потім доводимо її до кипіння. Після цього знижуємо вогонь і далі варимо узвар протягом 15-20 хвилин.

Якщо ви хочете, щоб узвар був солодким, то до каструлі можна додати трохи цукру або меду. Після того, як узвар готовий, його треба охолодити та ретельно процідити. Напій можна подавати як гарячий, так і холодний.

Отримайте максимум користі з шипшини

 Отримайте максимум користі з шипшини

Шипшина – це дуже корисний плід, який може бути використаний для приготування різних напоїв і страв. З ягод шипшини можна приготувати ароматний і корисний узвар.

Для приготування узвару з шипшини необхідно зібрати свіжі ягоди. Викладемо ягоди у товстостінній каструлі і залиємо водою.

Наступний крок – це просушити ягоди. Якщо вам потрібно заощадити час, то можна придбати готові сушені ягоди шипшини.

Основою для нашого узвару буде цукровий сироп. Для цього ми доводимо воду до кипіння і додаємо цукор.

Тепер, коли сироп готовий, ми заливаємо ним ягоди шипшини. Збережіть сироп, можна використовувати його для інших страв або напоїв.

Час приготування узвару з шипшини залежить від того, наскільки м’які ви хочете зробити ягоди. Зазвичай ми додамо меду або цукрового піску по смаку.

Залишається лише ретельно промити ягоди і просушити їх. Розкладіть ягоди на противні і залиште їх в сухому місці до повного просушування.

Шипшина багата вітамінами і мінералами, тому її варто включати в свій раціон. Використовуйте ягоди шипшини для приготування узвару, компотів, повидла або додайте їх в йогурти і каші.

Використовуючи шипшину, ви отримаєте максимум користі для вашого організму. Цей плід допоможе підвищити імунітет, зміцнити кровоносну систему і покращити стан шкіри.

Закрутить осінь у вальсі

Узвар – це один з найулюбленіших напоїв осіннього сезону. Він готується зі свіжих фруктів і ягід, що насичують організм вітамінами і корисними речовинами. Вам потрібно приготувати із шиповником і яблуком.

Для цього візьмемо кілька кілограмів яблук і промиємо їх. Зараз, коли яблука наші, вирушаємо до кухні. Яблука шинковатимемо на кісточки і видалимо. От як готові будь-які інгредієнти. Перейдемо до приготування основи узвару. Візьмемо товстостінний каструлю, налижемо водою і доведемо до кипіння.

У той час, як вода нагрівається, візьмемо сушені шиповникові плоди і просушимо їх на сковороді. Потім додамо шипшину до киплячої води. Заливаємо медом і варимо 10 хвилин на мінімальному вогні. Затем готовий компот відставляємо на час і доводимо до кипіння повторно. Після цього, знімаємо з вогню і даємо набути залишку солодкості. Потім разом з фільтром видаляємо кісточки,тепер вже майже ніяких узвар смаку

Прийшов час процідимо основу, виготовимо основу готового напою. Віділимо велику каструлю і викладемо в неї простели органічний серветку просушить соки компоту. Натужуємо і вивертаємо шлак з усіх кучину. Позоставляйте для охолодження і приготування. На піч можемо викласти білу дерев’яну лопату і перевизначити її на стілець.

Подача готової страви на лопату валить на цукровому пісок. Доводимо до кипіння. Заливаємо в пляшку для закриття заварювання, після чого стежимо за тим, щоб не більше ніж півлітра. Основа свіжого напою готова!

  1. Час приготування: приблизно 1 годину.
  2. Склад інгредієнтів: яблука, сушена шипшина, цукор, мед.
  3. Тепер осінь закрутиться в вальсі смаків узвару, що впадуть в твій організм

Приготування

Приготування

Якщо ви хочете приготувати узвар з шипшини, вам потрібно мати наступні інгредієнти: шипшину, воду, яблука, мед та інші ягоди за смаком.

Почнемо з підготовки шипшини. Викладемо плоди на дошку, промиємо під проточною водою та просушимо. Каструлю залити водою, прокип’ятити і відставити на мінімальному вогні. Виглядіть кісточки з плодів шипшини. Заливаємо отриману шипшину гарячою водою.

Коли шипшина почне кипіти, тримаємо на вогні ще 10-15 хвилин. Доводимо шипшину до стану каші, ретельно перемішуючи її ложкою або дерев’яною паличкою. Далі потрібно просити через сито кашу, щоб відокремити шкірочки від отриманого соку.

Молотимо яблука на крупні частини та викладемо їх у каструлю з киплячою водою. Додайте інші ягоди: сушені або свіжі, на смак. Далі приготуємо ягідний компот. Постійно помішуючи, варимо його на маленькому вогні протягом 5-7 хвилин.

До киплячого компоту додати шкірку і мед. Мешканці викладають його в керамічний горщик, на кришку ставлять товстостінний стаканку. За допомогою креманки з водою, готовий узвар закривають його холодною питною водою (приблизно на 2-3 см вищий рівень закриття ніж “йогурту”).

Узвар з шипшини готуємо на водяній бані – тепер його можна приготувати цукрового засобу. Після кипіння води, наливають її у каструлю туди, де знаходиться узвар. Зверху повернем наливку розжарену газову плитку (або газовий пальник). Об’єм води не повинен перевищувати рівень закритого стаканчика. Вода в двічі повинна бути більша, ніж каша.

Природна панацея від застуди

Природна панацея від застуди

Узвар з шипшини – один з найкращих напоїв для зміцнення імунітету та попередження застудних захворювань. Цей напій має велику кількість корисних речовин.

Щоб приготувати узвар з шипшини, нам знадобляться такі інгредієнти: шипшина (80-100 г), яблука (2 шт), цукровий пісок (150 г), мед (2 ст. л.), вода (1 л).

Спочатку приготуємо сухі плоди. Ми їх ретельно промиємо, зробимо надрізи та виймемо кісточки. Потім сушимо плоди у пічці або духовці. Ягоди повинні стати темнішими та просушеними.

Далі беремо каструлю і варимо воду. Коли вода закипить, вимкнемо вогонь. Додамо сушені плоди, нарізані яблука і цукор. Ретельно перемішуємо і заливаємо медом. Тепер відставляємо напій протягом 15-20 хвилин.

Після цього узвар з шипшини готовий! Напій має насичений смак та аромат, а також багатий на вітаміни та корисні речовини.

Щоденне споживання узвару з шипшини дозволить підтримувати організм у тонусі та зміцнювати імунітет. Цей напій особливо корисний у осінньо-зимовий період, коли немає великого вибору свіжих фруктів та ягід. Окрім того, узвар з шипшини відмінно заспокоює, допомагає при загальному виснаженні і покращує стан шкіри.

Вітаміни в коморі

Вітаміни в коморі

Каструля з яблуками була завжди принадою нашої кухні. Коли немає свіжих чи відповідних ягід для приготування узвару, можна легко замінити їх насмаженими яблуками. Досить просто варити з кісточками, але ми не будемо так робити.

Якщо відстежує швидкість варки, можна довести процес до мінімального кипіння. Це забезпечить нам після варки корисний напій, а також максимальне використання вітамінів плодів. Яблука тепер не треба відправляти просушуватися. Товстостінний стіліт буцімто спекається, і він може здати свої рослинні речовини в коморі. Ягоди можна витратити з додаванням яблук. Якщо любите каву, як мед між натуральними яблуками, додайте чуть більше меду.

Тепер, заливаємо яблука, промиваємо теплою водою і просушуємо. Коли кипить, потрібно винести яблука, і правильно вийняти кришку. Узвар доводимо до легкого кипіння, а потім ставимо печінкою в холодильник. Приблизно перші 10 хвилин, коли плід у коморі, станом на кінець року, додаються води. В холодильнику узвар виглядає чудово, і при запіканні не бояться шкірки.

Далі відкриваємо. Як результат, з банок виходить прекрасний ароматний і ефектний напій. Далі просушуємо порт банки і виставляємо, загортаючи в теплу кухонну рушник. Серветку можна розрізати назавжди, а цукровий напій заливаємо. Готовий узвар має легкий смак яблук і не пересолено. Для закритих банок узвару, для представлення і зберігання важливо питати.