Лозівчани терплять приниження в супермаркетах, бо не знають своїх прав +vd

У місті працює 6 супермаркетів. У них є чіткі правила. Дотримуючись цих правил, працівники магазинів можуть порушувати права покупців.

Так сталося і з лозівчанкою Тетяною Жаботинською. Охоронець зупинив її з дитиною вже на виході з супермаркету та попросив викласти продукти з сумки на підлогу. Охоронцю здалась підозрілою поведінка Тетяни біля каси. Вона говорить, поспішала, бо донька хотіла до туалету. Коли жінка виклала все з сумки і довела, що нічого не вкрала, охоронець, не вибачившись, розвернувся та пішов. Перепросити наступного дня його все-таки змусив Тетянин чоловік.

Адвокат Людмила Угринюк переконує, що у діях охоронця нічого протизаконного не було. Однак він чинив психологічний тиск. У таких випадках юрист радить вимагати книгу скарг. Після запису у ній адміністрація часто стає люб’язнішою.

Охоронець може лише попросити показати, що в сумці. Робити особистий огляд речей має право виключно міліція. Однак, якщо працівники супермаркету без свідків все-таки копирсалися у ваших речах і знайшли вкрадене, хвилюватися не варто. Це не зможе бути доказом на суді, говорить адвокат.

Якщо ви ненароком пошкодили товар, заспокойтеся, продовжує Людмила Угринюк. За ненавмисно зіпсовані продукти несе відповідальність адміністрація магазину. Супермаркет також відповідає за ваші речі в камерах схову. Однак Людмила Угринюк не радить їх там залишати. Дуже важко потім довести, що саме було в сумці, і отримати відшкодування.

У будь-яких ситуаціях в супермаркетах Людмила Угринюк пропонує перестраховуватись фразою: «Зараз я запитаю у свого адвоката, що мені робити», – вона інколи творить дива. Адже судові позови не додають мережі супермаркетів популярності, а після процесів зазвичай летять голови.

Анна Скрипник

 

{youtube}qEBmZahyNLs{/youtube}