Як правильно сервірувати сніданок в ліжку: етикет і поради

Сервіровка і етикет сніданку в ліжко

Сніданок в ліжку – це прекрасний спосіб розпочати день з комфортом і насолодою. Цей ритуал став популярним в різних країнах світу, і його можна організувати в будь-який час року. Стелаж з пасти, келиха з свіжим соком, духмяним хлібом з варенням, бути всього виливаються на столики, прикрашені свіжими ягодами і шматочками ванілі.

Один з варіантів сніданку в ліжку – це приготувати смузі з ягодами. Щоб це зробити, потрібно заздалегідь взяти інгредієнти: ягоди, молоко, цукор. Спочатку ягоди збити з молоком в блендері до густого продукту, потім додати цукор за смаком. Готовий смузі можна прикрасити шматочками ягід і подавати в келихі з трубочкою.

Інший рецепт сніданку в ліжку – це намазати шматочки хліба маслом і варенням. Для цього потрібно взяти свіжий хліб, масло і варення будь-якого смаку. Хліб можна підсмажувати на сковороді, щоб він став хрустким, але це не є обов’язковим. Потім на хліб намазати масло і нанести варення. Сніданок в ліжку з такими смаженими шматочками хліба буде особливо смачним.

Аксесуари для подачі та сервірування

Аксесуари для подачі та сервірування

Яєць – один із основних продуктів сніданку в ліжку. Щоб приготувати його, потрібно виливають густий білий вміст з яйця у спеціальний келих. Заздалегідь можна взяти кілька келихів, щоб кожен мав свій. Потім яйце обов’язково потрібно збити, щоб отримати помазаний яєчний стейк.

Хліб – ще один невід’ємний елемент сніданку. Його можна прикрасити різними інгредієнтами, такими як масло, варення, смузі з ягодами. Варіантів може бути безліч, тому краще мати декілька видів хліба і додаткових продуктів для прикраси.

Молоко – ідеальний напій для сніданку в ліжку. Щоб зробити його ще прекрасним, можна додати трохи цукру і ванілі. Потім молоко слід збити, щоб стало густим і пухнастим.

Шинка – дуже популярний продукт на сніданок. Вона може бути подана в пасті або просто на шматочках. Для її сервіровки можна використати красиву тарілку або дошку з натурального дерева.

Кісточки – необхідний аксесуар для подачі фруктів. Вони дозволяють зручно видаляти кісточки з ягід або фруктів, щоб трапеза була більш комфортною і приємною.

Варіанти меню

Варіанти меню

Один з варіантів меню для сніданку в ліжку – це густий яєчний омлет з шинкою та сиром. Для приготування потрібно збити яйця з молоком, додати шматочки шинки та твердого сиру. Масло розігрівають у сковороді і виливають суміш. Після декількох хвилин омлет готовий до подачі на ліжку. Можна прикрасити його зеленню та подавати зі свіжим хлібом.

Ще один варіант – це фруктова смузі. Для приготування потрібно взяти різні фрукти та ягоди (наприклад, банан, полуницю, малину). Їх потрібно злегка збити в блендері з молоком або йогуртом. Після цього смузі можна виливати у спеціальні келихи та прикрасити ягодами. Цей варіант меню освіжить і зарядить вас енергією на цілий день.

Не менш смачним варіантом є вареники з варенням. Для цього потрібно приготувати тісто з муки, яєць та молока. Вареники можна наповнити будь-яким варенням (наприклад, з полуницею або вишнею). Після варіння вони готові до подачі на ліжку. Зокрема, цей варіант меню чудово підійде для тих, хто любить солодке на сніданок.

Кілька оригінальних рецептів приготування

Кілька оригінальних рецептів приготування

Сніданок в ліжку може бути особливим і смачним, якщо ви використовуєте свою фантазію і спеціальні рецепти. Один із варіантів – ванільне френч-тост з ягодами. Для його приготування вам знадобиться нарізаний хліб, яйця, молоко, ванілі і ягоди. Спочатку збите яйце змішуємо з молоком, додаємо ваніль і змочуємо в цій суміші нарізаний хліб. Потім обсмажуємо хліб на розігрітій сковороді з обох боків до золотистого кольору. Подаємо з ягодами і смачним сиропом.

Ще один варіант – сніданок коктейль з ягодами. Для цього ви можете використовувати будь-які свіжі або заморожені ягоди, молоко, цукор і ваніль. Змішуємо ягоди з молоком, додаємо цукор і ваніль, і збиваємо все в блендері до однорідності. Смузі можна прикрасити ягодами і подавати зі свіжою випічкою.

А як вам ідея приготувати легкий сніданок в ліжку – ролик з сиром і шинкою? Для цього вам знадобиться слизький хліб, сир, шинка і масло. Спочатку хліб трохи підсушуємо, потім розкладаємо на нього шар сиру і шинку, і рулонимо в тісний рулет. Потім ріжемо рулети на шматочки і смажимо їх на розігрітій сковороді з обох боків до золотистого кольору. Подаємо зі свіжими овочами і соусом.