Лозівчан у райполіклініці почали приймати вузькі спеціалісти +vd

З 15 листопада мешканцям старої частини Лозової у поліклініці в центрі доступне майже все те обслуговування, як і до медичної реорганізації.

 

З літа цього року мешканців центру у поліклініці ЦРЛ приймають міські сімейні лікарі. Це так зване третє поліклінічне відділення міської лікарні. Тут пацієнти можуть здати усі аналізи, зробити рентген і флюорографію.

Однак люди вимагали розширити прийом. Зверталися аж до губернатора. І з 15 листопада їхнє прохання задовольнили, повідомила головний лікар Лозівської міської лікарні Алла Шолом. Тепер міських пацієнтів у райполіклініці приймають вузькі спеціалісти — невролог, отоларинголог, офтальмолог, кардіолог, стоматолог, ендокринолог, уролог — і один лікар на денному стаціонарі.

Усі вузькі спеціалісти — працівники Центральної райлікарні. За домовленістю між медзакладами і за погодженням обласного керівництва їх на півставки взяла у штат міська лікарня. Вони вестимуть мішаний прийом — одночасно і міських, і районних пацієнтів. Черга буде одна. Щоб потрапити до вузького спеціаліста, потрібно взяти направлення у сімейного лікаря.

Схема прийому вузьких спеціалістів, про яку зараз домовились дві лікарні, не є остаточною. У такому вигляді вона діятиме до Нового року, повідомила Алла Шолом. Потім навантаження на лікарів проаналізують. Якщо якась зі спеціальностей буде більш затребувана, то прийом по ній збільшать. Якщо ж до якихось спеціалістів звертатимуться менше, то, за словами головлікаря, їх переоформлять на чвертьставки.

Валерія Гецко

 

{youtube}mgmNnpa5zzo{/youtube}