Музею АТО у Лозовій бути, – Юрій Ворошилов

У Лозовій відкриють музей «Український шлях свободи», де  зберігатимуть авторські фотографії, присвячені подіям в АТО.

У Лозовій відкриють новий музей «Український шлях свободи», про це розповів автор ідеї та журналіст Юрій Ворошилов. Він запропонував Лозівській спілці ветеранів АТО  та  місцевій владі створити музей, де будуть зберігати авторські знімки з місць бойових дій на Сході України.

В музеї будуть висвітлені не тільки події АТО. Ініціатори також планують розповісти про історію відносин з Росією, починаючи з часів Розпаду Київської Русі і закінчуючи сьогоденням.

Автор  вже створював подібні виставк,  з найвідоміших – «Грузинський національний легіон свої серед своїх» та «Неоголошена війна».  У нашому краєзнавчому музеї також є експонати Юрія. Як чорнобилець Юрій брав участь ворганізації виставок, присвячених Чорнобильській трагедії, у США, Німеччині та Польщі. Автор ідеї говорить, має вже багато знімків для музею.

 «В мене сьогодні майже весь «Айдар» є, 92 бригада, 93 бригада. Є архів мого друга 92 бригади, він  просто унікальний. Один ваш хлопець там воював», автор ідеї Юрій Ворошилов.

Зараз організатори визначаються з місцем, де облаштують музей. Юрій Ворошилов говорить, однієї кімнати буде замало. Поки приміщення немає, планують створити пересувну фотовистовку, яка запрацює до Дня міста.